17 °C
Online izdanje
Nedjelja, 25.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Zabava
RSS feed
Današnji broj
Zabava
Povratak
"Pripremamo se za odlazak na Veneru"
Piše: Z L
Foto: PIXSELL

Velika završnica prvog urbanog zadarskog festivala KvartArt bit će sutra, 17. lipnja! Zato ne morate misliti kamo van - ulaz na sva događanja je slobodan, a vrhunac će biti završni koncert kojega će na Glazbodromu u 22 sata održati zadarski bend Sexymotherfuckers. Povodom nastupa koji je pred njima razgovarali smo s Ivom Petrićem iz banda.

Za početak bih vas molila da se kratko predstavite.

Sexymotherfuckers je zadarski bend zanimljivog glazbenog izričaja. Četverac koji ga sačinjava naziva ga „hop - cup", a naziv s engleskog jezika prevode 'dalmatinski galeb'. 

Bend na sceni postoji osam godina. Članovi grupe su Ivo Petrić (vokal, kazoo, zvono, megafon), Marin Mrva (vokal, gitara, kazoo), Marino Antišin (bass gitara) i Marko Nakić Njake (bubanj, back vokal).

Gdje ste sve do sada svirali?

Diljem regije, tj. bivše Jugoslavije, poglavito po našem priobalju i otocima, sa svim i svakim:)

Kako biste žanrovski odredili glazbu koju svirate (ako je to uopće moguće)?

Odredila ju je sama publika, jer tko god se našao, fizički ili psihički, u blizini SMF osjeća ugodu i veselje. Tako je i nastao pojam Hop Cup, u dušama naših fanova, kao i onih koji nas mrze.

Kako nastaju vaše pjesme?

Sve pjesme su proizašle iz svakodnevnih situacija u životu ljudi našega kraja. Kad netko nešto čuje, ili nam padne nam napamet, sjednemo, promislimo i napišemo pjesmu.

Kako izgledaju probe?

Probe izgledaju kao karneval u Brazilu, samba, golotinja, ples, vrućina, gemišt....

Koliko su vam važni videospotovi te što mislite o kanalu YouTube kao sredstvu promocije?

Spotovi su jako važni, YouTube se pretvorio u moćan alat za promociju.

Na čemu trenutačno radite te kakvi su vam planovi za budućnost?

Trenutačno radimo na dovršetku pjesama za album i pripremamo se za odlazak na Veneru. Raketa je spremna, samo još Njake treba liječnički rišiti pa idemo.

Kako ocjenjujete prilike na zadarskoj rock / alternativnoj sceni? Imaju li zadarski glazbenici adekvatne prostore za nastup? Ima li dovoljno publike u Zadru za tip glazbe kakav svirate?

Prilike u Zadru su slabe i nikakve jer nitko nema volje uhvatiti se ičeg takvog. Od kada je Šigureca prestala s aktivnostima, nestalo je svega na ZD sceni. Na alternativnoj sceni ima dosta publike, ali jednostavno nema mjesta na kojem bi mladi bendovi imali priliku vježbati, a kamoli pokazati što znaju.

Sviđa li vam se koncept KvartArt festivala te držite li da bi u Zadru trebalo biti organizirano više sličnih događanja?

Koncept je vrhunski i ovakvih događanja bi trebalo biti više, po svim gradskim kvartovima. Zadar treba malo živnuti. Ipak je Zadar malo više od samog poluotoka, cili grad treba biti vesel cilu godinu.

 

 

Trenutno nema komentara

Niste registrirani?

Registrirajte se ili logirajte kako biste iskoristili pune mogućnosti portala Zadarskog lista. Besplatno je!

Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr