Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Vijećnik Šalov udario šakom gradonačelnika Ćurka

Autor: Marija Knežević

15.07.2009. 22:00
Vijećnik Šalov udario šakom gradonačelnika Ćurka

Foto: Filip BRALA



Razlozi obračuna dugogodišnjeg gradskog vijećnika i gradonačelnika, koji su do sada bili u korektnim odnosima, čini se leže u problemu bespravne gradnje. Prema Ćurkovim riječima Šalov je prije nekoliko dana bespravno izgradio zid koji mu je potom srušen
Kandidat za gradonačelnika na prošlim lokalnim izborima Veljko Šalov (55) šakom je u glavu udario ninskog gradonačelnika u drugom mandatu, Emila Ćurka (53), u srijedu oko 16.10 sati.
Ćurko je nakon posla sjeo u svoj automobil audi A6 i krenuo na kupanje prema plaži Ždrijac. Mimoišao se tada sa Šalovom koji je bio u svom hyundai Tusconu.
– Valjda me uočio i na cesti se okrenuo pa me počeo slijediti. Ja sam parkirao, a on je parkirao pokraj mene. Izašao sam iz automobila, stavio naočale za sunce i krenuo prema kafiću na plaži u kojem me čekao prijatelj. Šalov je također izašao iz auta i počeo vikati i govoriti da sam đubre. Došao je ispred mene i počeo me gurati. To je potrajalo i gurnuo me nekih dvadesetak puta. Ja sam cijelo vrijeme držao ruke spuštene i nisam htio s njim ulaziti u svađu, a kamoli u fizički obračun. U jednom trenutku podigao je obje ruke i uradio me šakama u glavu. Tada sam ga uhvatio za ovratnik košulje i držao ga dok se ljudi nisu skupili i makli ga od mene, kaže Ćurko.
Razlozi obračuna dugogodišnjeg gradskog vijećnika i gradonačelnika, koji su do sada bili u korektnim odnosima, čini se, leže u problemu bespravne gradnje. Prema Ćurkovim riječima Šalov je prije nekoliko dana bespravno izgradio zid.
– Zemlja nije njegova, a zid nikako nije imao pravo graditi. Mi u Ninu takve prijestupe nikako nećemo tolerirati, objašnjava Ćurko.
Iz Grada su najprije poslali bager da sruši sporni zid, ali Šalov je tada legao ispred njega i nije se htio maknuti i dozvoliti im rušenje. Radnici su sutradan došli u pratnji policije i zid je srušen.
Nakon napada na Ćurka na mjesto događaja došla je policija. Utvrdili su da je Šalov imao 0,33 promila alkohola u krvi. Priveden je u četvrtak ujutro prekršajnom sucu koji mu je izrekao prijava zbog narušavanja javnog reda i mira.
Nakon toga kontaktirali smo i samog Šalova koji je kratko rekao:
– Nemam što komentirati, nemam vremena, za mene je sve to potpuno beznačajno.