Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Rezervacije stižu iz cijelog svijeta

15.07.2011. 22:00
Rezervacije stižu iz cijelog svijeta


Od prvog svibnja pa do današnjeg dana zabilježili smo 16.000 noćenja ili 8 posto više nego u isto vrijeme lanjske godine. Kamp bilježi 12 posto više, a apartmani 4 posto više gostiju. U kampu imamo 4.355, a u apartmanima 2.025 gostiju pa trenutačno u naselju boravi 6.380 mahom stranih gostiju, ksže Ivo Bobić


Ako se u ovim  vrućim ljetnim danima zateknete u Zatonu, svakako  će vam u oko upasti lijepo i  suvremeno uređeno istoimeno turističko naselje.
Pored cijele palete sadržaja što ih nudi ovaj turistički dragulj na samom  ulazu smješten je objekt recepcije. U njemu će vam  ljubazni djelatnici ne znajući tko ste, kao što je to bio  slučaj s nama, odmah  poželjeti dobrodošlicu na  hrvatskom te na nekoliko  stranih jezika. Malo podalje  od ulaza nalazi se apartmansko naselje i “ko po špagu”  poredane kamp prikolice, a  između guste stoljetne borove šume razasuti su šatori.  Kao što je poznato Zaton  Holiday Resort za prihvat  gostiju ima na raspolaganju  593 apartmana sa 2.300 postelja i to njih 118 sa četiri te  475 sa tri zvjezdice. Kamp  kao okosnica poslovanja  raspolaže sa 1.500 parcela i  u njemu se u optimalnim  uvjetima može udobno  smjestiti 5.500 gostiju.
U kampu najbrojniji  Danci
– Od prvog svibnja pa do  današnjeg dana zabilježili  smo 16.000 noćenja ili 8  posto više nego u isto vrijeme lanjske godine. Kamp  bilježi 12 posto više, a apartmani 4 posto više gostiju. U  kampu imamo 4.355, a u  apartmanima 2.025 gostiju  pa trenutačno u naselju boravi 6.380 mahom stranih  gostiju, što je 150 gostiju  više nego istog dana lanjske  godine. U kampu su najbrojniji Danci, a slijede ih  Nizozemci, Nijemci, Austrijanci, dok su u apartmanima  uz Austrijance većinom Rusi, Mađari, Slovaci, Poljaci.  Nažalost, među svima njima  je malen postotak domaćih  gostiju. Po rezervacijama  koje svakog dana dobivamo  iz cijelog svijeta, mi računamo da ćemo sezonu  okončati između 5 i 7 posto  više gostiju nego lanjske godine, naravno uz pretpostavku da nas ovako lijepo  vrijeme i poprati, kaže nam  voditelj prodaje i marketinga  u TN Zaton Ivo Bobić.
– Gostima iz godine u godinu, kaže Bobić, nudimo  nove i raznovrsne sadržaje.  Istaknuo bih posebno ono  što rijetko tko u Hrvatskoj  ima, a to je Konjički centar s  organiziranom školom jahanja za najmlađe i za stariju  populaciju. Tu je i sportsko-rekreacijski centar te  plaža s bazenima, vodoskocima, aquaparkom. Od  ove godine animacijske aktivnosti, koje na plaži i bazenima redovito počinju  svako jutro u 9 sati, vodi  jedna od najpoznatijih svjetskih animacijskih kuća pod  nazivom ‘Samarcanda’, s čijim smo radom mi i naši gosti  prezadovoljni. Zabavni  život je iznimno bogat i raznolik. Imamo i vlastite, gratis novine koje na 12 stranica izdajemo svakih 15 dana na pet svjetskih jezika. U  njima gosti mogu pronaći  mnogo zanimljiva štiva vezana uz TN Zaton, kao i  novosti vezanih za Grad Nin  i Zadarsku županiju. Tu je i  naša vlastita televizija koja  svaki dan emitira program  koji se može pratiti na prvom programu. Od brojnih  emisija istaknuo bih gostima  najdražu – kontakt emisija  gdje se oni telefonski zanimaju za mnoge stvari. Na  ovim poslovima zaposleno  je pet naših profesionalnih  novinara, ističe Bobić.
Ulaznica 100 kuna
Zadnjih desetak godina  na plaži Zaton Holiday Resorta podiže se Plava zastava, što govori o čistoći  mora i uređenosti plaža.  Vodstvo naselja s direktorom Arsenom Barabom i  glavnim direktorom Turisthotela Franom Skoblarom,  inače vlasnikom TN Zaton,  odlučilo je da i nadalje u  blagodatima sadržaja ovog  turističkog dragulja mogu  uživati i svi koji nisu gosti  naselja. Dakle, ako se želite  okupati i provesti dan u  naselju za automobil ćete  dnevno morati izdvojiti 100  kuna bez obzira koliko je u  njemu putnika. Svakako je  bitno da se unutar TN Zatona krađe ne događaju, prije svega zahvaljujući vlastitoj službi osiguranja. Isto  je i sa zaštitom od požara  koja besprijekorno funkcionira.
U smislu nužnog širenja i  izgradnje novih kapaciteta  uprava Zaton Holiday Resorta je usvojila odluku da  se ide u realizaciju druge  faze izgradnje objekata unutar naselja. Od većih zahvata u planu je u idućoj i par  sljedećih godina uz ostalo  izgraditi najsuvremeniji  aquapark na obali Jadrana te  oko deset tisuća novih  smještajnih kapaciteta za  goste.
Na kraju posjeta TN Zaton u pratnji naših domaćina pokucali smo na vrata kamp kućice austrijskom  umirovljeničkom bračnom  paru Oswald, Ottu (60) te  Beatrix (58). Njih dvoje već  punih 11 godina dolaze na  ljetovanje u TN Zaton. Bili  su pomalo iznenađeni, ali  veseli i spremni na razgovor.
 – Ovo je nešto najljepše  što nudi Europa i svijet.  Godinama smo ovdje u  vašoj divnoj i prekrasnoj zemlji stekli brojne prijatelje.  Dolazit ćemo mi i naši potomci, kao i naši brojni austrijski prijatelji dok nam to  zdravlje bude dopuštalo.  Čuvajte svoje ljepote i budite ponosni što sve ovo  imate, rekli su nam na kraju  kratkog razgovora Beatrix i  Otto.