Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Dalmacijo, Pridragu ti ljubim

17.07.2011. 22:00
Dalmacijo, Pridragu ti ljubim


U organizaciji pridraškog Kulturno-umjetničkog društva Luzarica, a u programu LITO 2011. te pod pokroviteljstvom Općine Novigrad i pred mnoštvom radoznale publike, većinom mještana Pridrage, gdje se skupilo “mlado i staro”, u subotu je na Sportskom centru Mile Čulina Bulin dvanaesti put za redom održan godišnji susret KUD-ova pod već tradicionalnim i znakovitim naslovom “Dalmacijo, Pridragu ti ljubim”.
U programu koji je vodila već poznata voditeljica mnogih kulturnih događanja ovoga kraja Marina Čulina, nastupili su KUD Dukati – Svinjarevci, KUD Fortica – Novigrad, KUD Gradina – Polača, KUD Kveštura – Diklo, KUD Brezovica – Brezovica, KUD Kontrada – Zaton i domaćin KUD Luzarica – Pridraga, a opravdano su izostali KUD Vrilo – Lovinac, KUD Koledište – Jezera te KUU Promina iz Promine.
Ni u ovom sastavu, na poticaj KUD-a Luzarica i predsjednika mu Branka Narančića Baće, gušti fešte nisu izostali pa se igralo, pjevalo i plesalo uz česti pljesak razdragane publike.
Pored spektra različitih nošnji i napjeva te zanosnih, gromoglasnih igara po daskama prikladno uređene pozornice, starijim promicateljima ovih tradicionalnih zavičajno-kulturalnih vrijednosti i tradicijske kulture, u promicanju ovog i ovakvog baštinskog blaga, programu su se priključili i oni najmlađi, djeca, članovi KUD-ova, koji u konačnici preuzimaju nasljeđe i na kojima ovaj vrli svijet i ostaje.