Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Goluža: Napravit ćemo kvalitetan posao

15.07.2012. 22:00
Goluža: Napravit ćemo  kvalitetan posao


U Zadru planiramo uigrati momčad tako što ćemo poraditi na obrani i napadu, a termini treninga bit će prilagođeni satnicama odigravanja utakmica na olimpijskom turniru u Londonu – kazao je izbornik Slavko Goluža
Umjesto Karlovca, koji joj je od 16. do 22. srpnja trebao biti posljednje odredište uoči odlaska u London, hrvatska rukometna reprezentacija za četvrtu je i završnu fazu priprema za Olimpijadu ponovno odabrala Zadar. „Kauboji” su jučerašnjim okupljanjem u hotelu Iadera u Petrčanima krenuli privesti kraju mjesec i pol dana dug ciklus, nadajući se da će posljednjim turnusom doseći formu potrebnu za uspješno brođenje teškom skupinom, odnosno za jedno od mjesta na postolju.
– U Zadru planiramo uigrati momčad tako što ćemo poraditi na obrani i napadu, a termini treninga bit će prilagođeni satnicama odigravanja utakmica na olimpijskom turniru u Londonu. Isključivo ćemo raditi na taktici, ono što nismo u posljednje tri faze priprema te vjerujem da ćemo u ovih šest, sedam dana napraviti kvalitetan posao – kazao je izbornik Slavko Goluža.
Hrvatski rukometaši u Zadar su stigli nakon uigravanja u Poreču, gdje su polovičnim učinkom odradili dva pripremna susreta sa Švedskom. Goluža kaže kako minimalan poraz (32:33) u drugom dvoboju nije razlog za zabrinutost.
– Zašto bi bio? Ono što smo htjeli, to smo i napravili. Naravno da smo htjeli pobjedu i u drugoj utakmici, međutim, dosta je bilo rotiranja igrača i rotacija po pozicijama na kojima igrači do sada nisu igrali u reprezentaciji. Bilo je i dosta trčanja, ali u posljednjih smo 10 minuta stali, pa ćemo u ovom razdoblju trebati poraditi na ispravljanju pogrešaka. Ali, sve u svemu nema razloga za zabrinutost.
Golužu sigurno ne brine i zdravstveno stanje reprezentacije. Osim manjih problema koje je imao Venio Losert, ostalih 14 putnika za London pripreme je odrađivalo bez liječničke asistencije.
– Svi su igrači zdravi: bez ikakvih ozljeda i nadam se da će tako i ostati. Motiv je velik, a u London idemo dati sve od sebe – poručuje hrvatski strateg kojeg smo za kraj upitali zašto su “kauboji” ponovno u Krševanovom, a ne u gradu na četiri rijeke.
– Karlovac smo bili odabrali zbog blizine zračne luke, međutim, tamo dvorana za treninge nije klimatizirana te je pala odluka da se opet vratimo u Zadar, grad koji nam pruža sve uvjete. Prije svega znamo koliko nas ljudi ovdje vole i poštuju, tako da ni u jednom trenutku nismo razmišljali o preseljenju negdje drugdje. U dogledno vrijeme ćemo u Zadru odigrati i jednu od važnih utakmica; najvjerojatnije kvalifikacijsku jer se tu uvijek osjećamo ugodno – podvukao je Goluža.