Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Hotel Adria – mali div hrvatskog turizma

15.07.2012. 22:00
Hotel Adria – mali div hrvatskog turizma


Hotelu Adrija se širom otvaraju vrata ne samo za razvoj zdravstvenog turizma na zadarsko-biogradskom području, nego i u mogućnost angažiranja vrhunskih stručnjaka iz rehabilitacijske medicine i korištenja kompletne medicinske infrastrukture zadarske i biogradske bolnice, navodi Mijić


Ovo je “totalni” turizam. Dok poneki hotelijeri ovog ljeta muku muče s bukingom i daju popust i do 30 posto u hotelu Adrija u Biogradu na Moru, bivšem hotelu Ine, koji je kupio dr. Vladimir Mrčela iz Zagreba, obznanjen je “stop buking”. Jednostavnim rječnikom, hotel je u potpunosti popunjen, nema niti jednog jedinog slobodnog ležaja od njih 500-tinjak u 200 soba.
Hotel Adria postao je najtraženiji smještajni kapacitet na biogradskom području i šire.
Inteligentne sobe
– Pored odlične ljetne popunjenosti već imamo izuzetno velik broj upita i za posezonu. Naime, proteklog tjedna “Adria K-Centar” za rehabilitaciju i regeneracijsku medicinu, koji će djelovati u sklopu hotela prošao je tehnički prijem. Svojim programom se uklapa u Strategiju razvoja zdravstvenog turizma na ovom području te će od jeseni započeti s cjelogodišnjim radom, najavio je Marko Mijić, direktor hotela s pohvalama Hrvatske turističke zajednice u akciji: “Čovjek ključ uspjeha”.
Nedavnim otvorenjem novoizgrađenih 60 tzv. inteligentnih soba hotel Adria je u ljetnom razdoblju obiteljski hotel s all inclusive ponudom, dok će u predsezoni i posezoni pružati usluge medicinske rehabilitacije gostima iz Europe.
– Zasad najviše interesa imamo s ruskog i skandinavskog tržišta. Na taj se način hotelu Adrija širom otvaraju vrata ne samo za razvoj zdravstvenog turizma na zadarsko-biogradskom području, nego i u mogućnost angažiranja vrhunskih stručnjaka iz rehabilitacijske medicine i korištenja kompletne medicinske infrastrukture zadarske i biogradske bolnice, navodi Mijić, iskusni zadarski turistički djelatnik.
S tim je ciljem hotel Adriju, kaže, posredstvom glavnog ureda HTZ-a u Amsterdamu, posjetila Elena G. Ganga, vlasnica najpoznatije nizozemske agencije “Fontana”, specijalizirane za zdravstveno-medicinski turizam, koja je već u svom katalogu “Kuren, Spa Wellness-reizen”, uz poznate europske zdravstvene destinacije, uvrstila i hotel Adriju.
Dodaje kako uz postojeći zatvoreni i vanjski bazen, kreće izgradnja tzv. toplica na moru, jer je pokraj hotela otkriven vlastiti izvor vode obogaćene mineralima te natkrivanje postojećega sportskog objekta, čime bi se stekli svi uvjeti i za pripreme vrhunskih sportaša te produženje rada na čitavu godinu.
Pregovori s KK Zadrom
– Ovih dana će se upriličiti svečanost potpisivanja s ABA košarkaškom ligom i Prvom HNL za pripreme momčadi te ekskluzivni ugovor za noćenja i pansion kad momčadi ABA lige i Prve HNL budu nastupale na području Dalmacije, obznanio je Mijić, dipl. turistički komunikolog.
Za pretpostaviti je da će podizanjem kvalitete i proširenjem ponude hotel postati prava oaza novih zapošljavanja i razvoja struke na ovom području.
– S KK Zadrom i sportskim direktorom Brankom Skročom pri samom smo završetku pregovora o otvaranju košarkaške akademije koja bi trajala šest mjeseci, od jeseni do proljeća, reći će Mijić.
Pritom je istaknuo primjerenu suradnju s Visokom školom za poslovanje i upravljanje Baltazar Adam Krčelić iz Zaprešića-dislociranom studiju u Biogradu na Moru te sa susjednom Srednjom školom Biograd, poglavito s ravnateljem prof. Božom Došenom, koji je će ovih dana u zasluženu mirovinu.
– Uvjeren sam da će se ta plodonosna suradnja nastaviti i s novim srednjoškolskim ravnateljem Ivicom Kindom, zaželio je Mijić koji je u vrlo kratkom razdoblju postao članom Vijeća i skupštine biogradske Turističke zajednice.
Osnovna orijentacija hotela je ljetovalište i klimatsko lječilište, odnosno ljetno odmaralište, zdravstveno-kongresni i sportsko-rekreacijski turizam koji će raditi 365 dana u godini.
– Nadasve me raduje spoznaja da Biograd na Moru “diše” turistički tako da turisti u srcu Dalmacije doživljavaju toplu, nadasve gostoljubivu atmosferu, zaključio je Marko Mijić.