Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nad Galovcem misečina sjaje

17.07.2011. 22:00
Nad Galovcem misečina sjaje


Šesta po redu večer folklora pod nazivom “Nad Galovcem misečina sjaje” prošle subote je održana na punom školskom igralištu u Galovcu. Večer je organizirao KUD Sveti Mihovil pod pokroviteljstvom Općine Galovac i ostalih sponzora.
Uz posebno zadovoljstvo domaćina i gostiju, u dobroj atmosferi raspjevanog Galovca, nazočnima se obratio galovački načelnik Marin Gulan, koji je izrazio zahvalnost svim sudionicima iskazavši želju za daljnjom suradnjom i razmjenom kulturnih programa.
Osim uspješnog domaćinstva KUD Sv. Mihovil voditeljice Danice Smolić Ročak kao jedno od središnjih kulturno-umjetničkih društava s područja Ravnih kotara redovito diljem Hrvatske promovira običaje svog rodnog zavičaja.
Pored domaćina nastupili su KUD-ovi Debeljak iz Debeljaka, Carza iz Poličnika, I. G. Kovačić iz Bibinja, Vukšić iz Vukšića, Gacka iz Ličkog Lešća u Ličko-senjskoj županiji, Mala Gorica iz Male Gorice u Zagrebačkoj županiji te kao iznenađenje večeri, Tovareća mužika iz Sali na Dugom otoku. Program je vodila Jelena Karoglan.
Uz miris pečene ribe na gradelama i bogatu ponudu osvježavajućih pića na samom kraju ove manifestacije na kojem se plesalo, pjevalo, kolalo i orcalo, svim sudionicima organizator je uručio zahvalnice, nakon čega je uslijedio domjenak za sve sudionike uz neizbježnu janjetinu s ražnja.