Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Splitski glumci nasmijali Ninjane

Autor: Branko Božić

15.07.2013. 22:00
Splitski glumci nasmijali Ninjane


Glavne role izvrsno su odradili iskusni i prokušani kazališni i filmski glumci Filip Radoš, Nada Kovačević, Vinko Mihanović, Slavko Sobin i Siniša Novković


Na ljetnoj pozornici pored starohrvatske crkvice sv. Križa u organizaciji Grada Nina organiziran je još jedan zanimljiv kulturni projekt. Naime, brojnoj publici predstavila se glumačka ekipa splitskoga Gradskog kazališta mladih s predstavom “Kazališni sat” poznatoga splitskog književnika, novinara i publicista Jasena Boke. Riječ je o dinamičnoj, poučnoj i duhovitoj predstavi koja je do sada izvedena više od pet stotina puta. Režirao ju je Vanča Kljaković, kostimografiju je izradila Vida Tućan, dok je tehnički scenu obradio Miho Dolina.
Glavne role izvrsno su odradili iskusni i prokušani kazališni i filmski glumci Filip Radoš, Nada Kovačević, Vinko Mihanović, Slavko Sobin i Siniša Novković.
Kazališni sat jest dramska predstava o tome kako nastaje – dramska predstava. Upoznavanje publike s funkcioniranjem kazališta i nastankom predstave – od dobivanja dramskog teksta i odabira glumaca, pa sve do premijere – izvršeno je dramskim sredstvima, s izbjegavanjem naracije i predavačkog stila. Predstava ujedno ukazuje na važnost individualnog pristupa po kojem jedan te isti tekst – zavisno od volje i viđenja redatelja – može na sceni poprimiti oblik tragedije, komedije ili pak drame.
Da su splitski glumci, posebno legenda hrvatskog glumišta Filip Radoš, svojim nastupom u nedjeljnim večernjim satima razveselili Ninjane i njihove brojne goste pokazao je na kraju dugotrajan i buran pljesak kojim je glumačka ekipa ispraćena po završetku ove zaista duhovite i za mnoge nezaboravne predstave.