Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Dvorski: MODES će biti bura koja će slomiti grane otpora promjenama (FOTOGALERIJA)

15.07.2016. 22:00
Dvorski: MODES će biti bura koja će slomiti grane otpora promjenama (FOTOGALERIJA)


Osvježeni novim licima na lokalnoj političkoj sceni, bivši članovi zadarskog HSP Ante Starčević u hotelu Kolovare osnovali su novu stranku – MODES – Moderna demokratska snaga.
Za predsjednika stranke izabran je Rudolf Dvorski, koji obnaša dužnost dožupana Zadarske županije, Tomislav Šarić dopredsjednik je, a Petar Vuletić iz Župe Dubrovačke prvi dopredsjednik ove nove hrvatske stranke. Politički tajnik je Ivica Vlakić, zadarski dogradonačelnik, Ante Periša operativni tajnik, a Marko Barančić predsjednik Stegovnog tijela.
– MODES će biti bura koja će slomiti sve one grane koje se odupiru promjenama u Republici Hrvatskoj i koja će zaštititi dom, obitelj i mlade. Promjene kojima težimo ostvarit ćemo i to ne deklarativno, već principima i radom, poručio je Dvorski. Iako su većina članova stranke bivši članovi HSP AS-a Dvorski je pojasnio kako su njihova vrata otvorena svim ljudima koji žele promjene i koji se uklapaju u svjetonazore desnog centra.
– Mislim da je ovo korak naprijed za sve nas koji smo izišli iz bivše stranke, ali da će biti i korak naprijed za njih jer će ih možda potaknuti na neke unutarnje promjene. Vjerujem da će nam se ubrzo priključiti još ljudi iz te stranke, a dobrodošli su svi oni koji su pravedni, ispravni i koji misle kao mi. Nema razloga da ne surađujemo i dalje s HDZ-om u Zadru jer ta suradnja nije bila loša u ove tri godine, rekao je Dvorski te dodao kako je još rano govoriti o parlamentarnim izborima.
– Bit će onako kako stranka odluči, ali na demokratski način, a ne kao što je to bila praksa u sada našoj već bivšoj stranci, zaključio je Dvorski.