Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Lončar: Profesionalni Srbi tamo organiziraju četnički dernek!

15.07.2016. 22:00
Lončar: Profesionalni Srbi tamo organiziraju četnički dernek!


Zadarska županija posluje stabilno, sigurno i transparetno. Nema nikakvih financijskih dubioza, a da je naše poslovanje pozitivno i među najtransparentijnim u državi, mišljenje je i Državne revizije – kratko je komentirao zadarski župan Stipe Zrilić nakon što je kao jedna od 19 točaka dnevnog reda jučer održane Županijske skupštine, tek uz jedan suzdržani glas – Marjane Botić iz Akcije mladih, usvojen prijedlog izmjena i dopuna proračuna Zadarske županije za 2016. godinu, koji iznosi 808 milijuna kuna te projekcije proračuna za 2017. i 2018. godinu.
Prije usvajanja proračuna, kao jedne od najvažnijih točaka dnevnog reda, vijećnici su po običaju postavljali pitanja na Aktualnom satu. Županijski vijećnik Marko Klanac iz HSLS-a upitao je tako župana Zrilića kako će se riješiti problem pitanja prijevoza srednjoškolaca na području županije, budući da je Vlada 25. svibnja pokrenula postupak utvrđivanja imovinskog stanja učenika putem OIB-a. Prema njegovim saznanjima prema tom modelu 25 posto troškova prijevoza trebali bi snositi roditelji. Župan mu je odgovorio kako je sufinanciranje modela prijevoza učenika i dohodovnog kriterija još u izradi te da će Županija sa svoje strane probleme rješavati i u dogovoru s jedinicima lokalne samouprave te da će pomoći, naravno, u onom dijelu gdje država ne može.
Neovisni vijećnik Drago Čulina osvrnuo se na činjenicu kako turistički grad kao što je Biograd “pada” u špici turističke sezone jer nema prave osobe za turizam.
– Vjerojatno se gospoda u partiji nisu dogovorila koga će postaviti na čelno mjesto tamošnje Turističke zajednice, a dok se vi dogovarate ta naša turistička središta pate – zaključio je Čulina, koji je još problematizirao cijenu parkiranja u Zadru koja ljeti iznosi 10 i 12 kuna po satu.
– Znam da to nije vaša stvar, već je u ingerenciji Grad,a ali zar se ne biste mogli dogovoriti i zajedničkim snagama donijeti odluku, pa da se bar nedjeljom ne plaća – rekao je Čulina, dok mu je prvi čovjek Zadarske županije na to odgovorio kako se slaže da je cijena parkiranja visoka.
 – Takvim cijenama je bio cilj smanjenje velikih gužvi na pojedinima područjima tijekom sezone, no uvijek se može naći kompromis i zajedničko rješenje, poručio je župan, koji je za problem izbora direktora TZ Biograda rekao kako bi se što prije trebao izabrati te da će zatražiti od Turističkog vijeća, da se to što prije riješi.
Željko Lončar nije ništa pitao, već je osjetio potrebu komentirati nedavna događanja u mjestu Srb te je na kraju rekao kako u Srbu oni, koje je nazvao – profesionalnim Srbima, organiziraju četnički dernek, a kada tim ljudima i ljudima u okolnim zaseocima treba voda, onda profesionalnih Srba – nema.
Zadarski župan Stipe Zrilić tu temu nije želio previše komentirati naglašavajući kako je o tome svoje mišljenje već javno rekao.