Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Na otvaranju beach cluba u Sukošanu i Luka Modrić

15.07.2016. 22:00
Na otvaranju beach cluba u Sukošanu i Luka Modrić


Doğuş grupa jučer je otvorila Portus Beach Club u marini D- Marin Dalmacija.
Vlasnik Doğuş Grupe Ferit Şahenk u uvodom govoru je istaknuo da otvaranjem Portus Beach Cluba u marini D-Marin Dalmacija Doğuş grupa ponovno postavlja nove standarde i podiže kvalitetu hrvatskog turizma na novu višu razinu što je u skladu i sa strateškim ciljevima razvoja hrvatskog turizma kao i strateškim ciljevima Doğuş grupe u Hrvatskoj i na svjetskoj razini.
Ovim činom uspješno je završena investicija u ukupnoj vrijednosti od 6,5 milijuna eura u izgradnju Portus Beach Cluba, dok su ukupna ulaganja u marini D-Marin Dalmacija u zadnje tri godine iznosila 25 milijuna eura. U tom je razdoblju izgrađena nova upravna zgrada, Portus Beach Club, dok su se ostala ulaganja odnosila na izgradnju nove zgrade za čartere, servisere, mornare, izgradnju novog sanitarnog čvora kao i novog ulaza i prateće hortikulture cijelog prostora. 
Ime PORTUS Beach Club odabrano je zbog činjenice da se marina D-Marin Dalmacija nalazi u zaljevu Zlatna luka ili izvorno Portus Aureus te želje da se samim imenom beach cluba komunicira ono što on predstavlja i želi predstavljati svim svojim posjetiteljima – sigurnu luku (portus) i mjesto u kojem će se u potpunosti moći opustiti i uživati u za njih predviđenim raznovrsnim sadržajima poput lijepe plaže, dva restorana, bara i noćnog bara, sportskih sadržaja i dječjeg kluba.    
D-Marin Dalmacija je najveća marina u Hrvatskoj i jedna od najvećih na istočnom Mediteranu. Marina ima kapacitet od 1200 vezova u moru i dodatnih 300 vezova na kopnu te može prihvatiti jahte do 80 metara dužine. Svi vezovi imaju priključke za struju i vodu, a marina nudi i široke izgrađene gatove, izlaz na duboko more te 24-satnu zaštitarsku službu.  D-Marin Dalmacija jedna je od 11 jedinstvenih marina u Jonskom, Egejskom i Jadranskom moru kojima upravlja D-Marin grupa koju je Doğuş grupa osnovala s ciljem podizanja standarda poslovanja i upravljanja marinama. D-Marin grupa posluje kroz najveći međunarodni lanac marina u Istočnom Mediteranu koji promovira rekreacijski yachting, osigurava ključnu infrastrukturu koja omogućava pristup prirodnim pomorskim putovima te razvija održivo poslovanje koje potiče zapošljavanje u lokalnim zajednicama i gospodarski rast.
Doğuş grupa jedan je od najvećih stranih ulagača u hrvatski turizam. U sedam godina, koliko posluje u Hrvatskoj, grupa je uložila 250 milijuna eura i zaposlila oko 350 hrvatskih građana. Doğuş grupa je započela s ulaganjima u Hrvatskoj akvizicijom D-Marin Mandaline u Šibeniku, nakon čega su uslijedile i akvizicije D-Marin Dalmacije u Sukošanu te D-Marin Borika u Zadru, izgradnja hotela D-Resort u Šibeniku, dok na jesen slijedi početak izgradnje budućega hotela Maraska koji će poslovati pod imenom jednog svjetskog luksuznog hotelskog branda.  
Novim investicijama vrijednost ukupnih ulaganja Doğuş  grupe iznositi će ukupno 350 milijuna eura što će u konačnici stvoriti više od 500 radnih mjesta. Naime projekt Maraska u Zadru vrijedi 100 milijuna eura od čega će 50 milijuna eura biti uloženo u hotel s 5 zvjezdica sa 130 soba. U sklopu projekta izgradit će se i prateći luksuzni rezidencijalni dio sa 100 stanova te komercijalnim sadržajima poput trgovina, restorana i caffee barova. Detaljna prezentacija ovog projekta najavljena je za rujan ove godine.