Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Recept za uspjeh: riblje delicije i dalmatinska glazba

15.07.2016. 22:00
Recept za uspjeh: riblje delicije i dalmatinska glazba


U ljetnim mjesecima duž naše obale ribarske fešte su pravi hit. Peta ovoljetna Ribarska feštica četvrtkom na dupkom punom Sportskom centru Sukošan uz zvuke domaće glazbe i okuse Jadrana bila je istinski gušt za domaće i doživljaj za furešte.
– Ribarske fešte su divne večeri, ispunjene dobrim emocijama i ljudima koji SE žele zabaviti, kazao je Nikola Pavić Kalić koji s ekipom iz NK Zlatna luka ne propušta niti jednu od 20-ak ljetnih ribarskih feštica.
Svi raspjevani i rasplesani uživali su u predivnoj večeri koja je iz sata u sat išla prema svome vrhuncu.
– Atmosfera, noć, more, ljeto, puno ljudi i zabava, sve to ostavlja predivan dojam, rekao je Ivan Vukšić iz Koprivnice koji s djevojkom i društvom prvi put ljetuje u Sukošanu.
Najviše posjetitelja našlo se oko roštilja sa srdelama i lokardama ekipe Alfreda Brezovskog. Predaha nije bilo ni za meštre od ribe i školjaka Josipa Peričića Jole, Nike Kalića, Drage Raspovića Granzole i Ante Raspovića Nikinog.
Ništa manja gužva nije bila ni oko friganih girica Mile Rodina i Đana Pavića, oko daganja na buzaru Dragana Grginovića Poljara, ali i za Darka Smolića. Vino su neumorno točili Ante Peić Pitov, Lovre Brezovski i Frane Torbarina Dika.
– Ugodno strujanje čistog morskog zraka, ukusne riblje delicije i dalmatinska glazba recept su za najbolje ribarske fešte. Uz sjajnu zabavu ljetne večeri su ljepše, kazao je Edi Milošević iz BK Zlatna rukavica.
Uz živu glazbu šibenskog Dešpeta, zabavljače Ivu Oljicu i Ivicu Kindu, feštica od ribe i školjaka kupanih u maslinovom ulju uz dobru kapljicu, trajala je do kasno u noć s četvrtka na petak.