Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

U Turnju večeras pjevaju Igor Cukrov te Toto i Kraljice

15.07.2016. 22:00
U Turnju večeras pjevaju Igor Cukrov te Toto i Kraljice


Manifestacija Filipjansko lito upriličit će se danas i sutra navečer u Sv. Filipu i Jakovu te Turnju. 
Program u Sv. Filipu i Jakovu počinje večeras u 21 sat ispred Stare škole “Litom folklora” – promenadom rivom i nastupom KUD-a “Šokadija” Bocarevci iz Belišća i KUD-a “Repušnica” iz Kutine. U Turnju se, pak, slavi zavjetni blagdan Gospe od Karmela uz mise u sedam, devet i u 19 sati uz procesiju. Dan završava Turanjskom feštom od 21.30 sati na rivi u tome mjestu, dakako, sa zabavnim program uz zabavljački sastav Toto i Kraljice i pjevača Igora Cukrova.
Događanja se nastavljaju u nedjelju u Sv. Filipu i Jakovu na Velikom mulu manifestacijom Brodom po Pašmanskom kanalu- Povežimo otok i obalu. U 20.30 sati zakazan je mimohod KUD-ova „Od bora do mora”, a pola sata kasnije u luci će se dogoditi uplovljavanje broda s KUD-ovima uz vatromet. U 21.15 sati počinje kulturno-zabavni dio programa uz domaću spizu i nagradne igre.
U programu sudjeluju KUD „Kukljica” Kukljica-otok Ugljan, KUD „Sv. Luka” Ždrelac-otok Pašman, KUD „Pakoštane” Pakoštane, KUD „Zlatna luka” Sukošan, KUD „Šibenske šustine” Šibenik, KUD „Vodičke perle” Vodice, KUD „Šokadija” Bocarevci, KUD „Sv. Roko” Sv.Filip i Jakov, Klapa „Školjići” otok Pašman i Klapa „Kanica” Tkon-otok Pašman.