Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Ostala bez novčanika s dokumentima i deset tisuća kuna

15.08.2011. 22:00
Ostala bez novčanika  s dokumentima i  deset tisuća kuna


Na Trgu kneza  Višeslava u Zadru, u nedjelju ujutro nepoznati  počinitelj je ukrao bicikl, na  kojem se nalazila torba s  odjevnim predmetima,  novčanik s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novčanim iznosom  od tri tisuće kuna te fotoaparat i mobitel u vlasništvu 47-godišnjaka. Materijalna šteta sveukupno se  cijeni na osam tisuća kuna.
Tijekom noći sa subote na  nedjelju na predjelu Luka  na Viru ukraden je gumeni  čamac “zoom” registarskih  oznaka SB-F1, s vanbrodskim motorom u vlasništvu  55-godišnjeg državljanina  Njemačke. Materijalna šteta  je procijenjena na 15 tisuća  kuna. A, na Krešimirovoj  obali u Zadru nepoznati  počinitelj je u nedjelju ujutro iz otključanog apartmana koji koristi 42-godišnjakinja, odnio torbicu u kojoj  se nalazio novčanik s preko  deset tisuća kuna i osobnim  dokumentima, tako da je  vlasnica sveukupnu štetu  procijenila na oko 11 tisuća  kuna. U mjestu Karin Donji,  tijekom nedjeljnog prijepodneva, nepoznati je razbojnik ukrao motocikl “suzuki 125 ccm”, njemačkih  registarskih oznaka vlasništvo 61-godišnjeg  državljanina Njemačke. Materijalna šteta cijeni se na  deset tisuća kuna.
Tijekom subotnje noći na  plaži Katarelac, iz auta  29-godišnjeg Slovenca ukraden je novčanik u kojem se  nalazila vozačka dozvola,  bankovne kartice i 380 eura.   Sveukupna šteta pričinjena  ovom Slovencu iznosi oko  pet tisuća kuna.
U subotu između 14 i 15  sati na cesti između mjesta  Pakoštane i Drage, nepoznati je počinitelj provalio u  automobil 31-godišnjeg  Austrijanca iz kojeg je ukraden novac i bankovne kartice koje su bile vlasništvo  godinu dana mlađeg austrijskog gosta. U ovom je  slučaju riječ o  pet tisuća kuna  štete.
U petak poslijepodne u  kampu “Kozarica” u Pakoštanima, nepoznati počinitelj je  iz  auto-kampera 31-godišnjeg  gosta iz Italije  odnio video kameru, fotoaparat, sunčane  naočale i 400  eura, tako da je  sveukupna šteta oko četiri tisuće kuna. Dan  ranije u mjestu  Zaton unutar  autokampa,  ukraden je bicikl 48-godišnjeg Nizozemca. Šteta je  procijenjena na oko 14 tisuća kuna.
Izletio s ceste i teško  se ozlijedio
Vozač u dobi od  48 godina teško je ozlijedio  glavu kada je u subotu  15-ak minuta prije ponoći  svojim autom zadarskih registracija između mjesta Poljica Brig i Briševo izlaskom  iz oštrog zavoja u lijevo  zbog brzine, stanja kolnika  te gustoće prometa, izgubio  kontrolu nad upravljačem i  u zanošenju izletio s desne  strane van kolnika. Vozač je  odmah prevezen vozilom  Hitne medicinske pomoći u  zadarsku Opću bolnicu s  teškim ozljedama glave,  opasnima za život.