Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bibinje: Oštećen brod na vezu u eksploziji nepoznate naprave

Autor: Suzana Bandić

15.08.2012. 22:00
Bibinje: Oštećen brod na vezu u eksploziji nepoznate naprave

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Slavlje Svetog Roka u Bibinjama koje je  započelo već 15. kolovoza u večernjim satima skupo je  koštalo 40-godišnjeg muškarca, vlasnika desetak metara  duge brodice. Još uvijek nepoznati počinitelj ili više njih  njemu je nešto prije ponoći na brod bacilo eksplozivnu  napravu. U eksploziji je oštećena kabina broda, a materijalna šteta zbraja se u desecima tisuća kuna.
– U srijedu navečer, u 23.39 sati, zaprimljena je dojava da  je u Bibinjama, u uvali Jaz, oštećena brodica koja se tamo  nalazila na vezu. U četvrtak ujutro obavljen je očevid  kojim je utvrđeno da je oštećenje na plovilu nastalo  uslijed eksplozije nepoznate eksplozivne naprave. Istraga  događaja je u tijeku – rekao je Elis Žodan, glasnogovornik  PU zadarske dodajući kako je protiv nepoznatog počinitelja podnesena kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom te je ista  proslijeđena nadležnom Državnom odvjetništvu.
Neslužbeno doznajemo da je skupina mladića u noći sa  srijede na četvrtak na nekoliko lokacija u Bibinjama  aktivirala dinamit, odnosno popularno zvane “ćikete”,  pa se pretpostavlja kako je jedan takav završio i u kabini  broda u Jazu.