Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Krivac Hypo banka, a ne Sinovčić!?

Autor: Suzana Bandić

15.08.2013. 22:00
Krivac Hypo banka, a ne Sinovčić!?


“Nisam ja trebao biti tuženik već banka koja je odobrila kredit Laciću za kupnju poslovnih udjela, a nije skinula prethodnu zabilježbu ni hipoteku od strane VOX d.o.o – Reno Sinovčić


Miodrag Lacić, formalno većinski vlasnik najveće hrvatske tvornice ribljih konzervi Adria (sada bez radnika i u predstečajnoj nagodbi), na Trgovačkom sudu u Zadru izgubio je 14 milijuna kuna težak spor protiv vjenčanog kuma Rena Sinovčića, vlasnika medijske kuće VOX d.o.o., vanjskog suradnika Nogometnog kluba Zadar i odnedavnog gradskog vijećnika.
– Odbija se tužbeni zahtjev za raskidom ugovora sklopljenog 12. svibnja 2009. godine i naknadom štete u iznosu od 14 milijuna kuna te se tužitelju nalaže nadoknaditi trošak parničnog postupka u iznosu od 210.625 kuna. Tužbeni zahtjev nije osnovan jer su obje strane ispunile svoje obveze iz ugovora ovjerenog kod javne bilježnice Darije Grigillo Ramljak u cijelosti – obrazložila je sutkinja Ana Markač dodavši kako se tuženik, Reno Sinovčić, nije obvezao ni na kakve “dodatne činidbe”.
Reno Sinovčić je kazao da je Laciću pomogao u realizaciji kredita u Klagenfurtu jer nije imao dva milijuna eura za platiti mu poslovne udjele u tvrtki Smiljevac projekt te da mu ih je ovaj odmah po realizaciji kredita isplatio na njegov privatni račun, a da je on taj novac dalje trošio za podmirivanje obveza za dospjele obveze po kreditu svoje tvrtke VOX. Spomenuo je kako je Lacić odmah mogao koristiti poslovni prostor, površine od 500 metara četvornih u prizemlju, a da je prostore na katu još neko vrijeme koristila njegova tvrtka VOX. Kazao da nije sporno da je on ostao Smiljevac projektu dužan za najam, ali da nije dobio račun pa da smatra kako je dug riješio jer je asfaltirao parkiralište ispred zgrade.