Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Psihomodo Pop Zadrane digao na noge

Autor: Z L

15.08.2013. 22:00
Psihomodo Pop Zadrane digao na noge

Foto: Marin GOSPIĆ



Nakon što je revitalizirana prije tri godine, nakon 11 godina pauze, Belafuška fešta svake godine privlači sve više posjetitelja


Mjesni odbor Brodarica već treću godinu za redom nastoji vratiti staru slavu i sjaj manifestaciji poznatijoj pod imenom Belafuška fešta. Stanovnici ovog dijela grada još uvijek se sjećaju dobro posjećenih fešti koje su u godinama nakon Domovinskog rata znale okupiti i nekoliko tisuća ljudi koji su se uz dobro piće, hranu i glazbu zabavljali do ranih jutarnjih sati. Fešta je opet pokrenuta prije tri godine, nakon 11 godina pauze, i svake godine je sve bolja i bolja. Tako je bilo i ove godine koja bilježi rekordan broj posjetitelja, što zbog dobre spize, što zbog izvođača koji su zabavljali prisutne. Ali krenimo redom.
Program tradicionalne Belafuške fešte započeo je u četvrtak ujutro svetom misom u župnoj crkvi. Nakon toga Gradska glazba je u devet sati krenula od crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije prema samom središtu Petrića.
U večernjem programu, održanom na igralištu OŠ Šimuna Kožičića Benje, Zadrane i njihove goste je uz Second Hand band zabavljao i kultni sastav Psihomodo Pop.