Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Sedam zadarskih odličja

Autor: Viktor Bogut

15.08.2013. 22:00
Sedam zadarskih odličja


U konkurenciji početnika A donatovci su osvojili prva tri mjesta


Biciklistički klub Sv. Donat nastupio je u Splitu na utrci koja se boduje za Kup Dalmacije. Utrku je organizirao BK Marjan i Biciklistički savez Dalmacije (BSD). Vozile su se dvije utrke. U prvoj su se natjecali A i B početnici, dok su snage u drugoj utrci odmjerili kadeti, veterani, žene te natjecatelji u utrci “elite”.
Početnici A i B su vozili 27 kilometara dugu stazu od Konjskog do Malačke. U konkurenciji osam vozača iz Marjana i Fortica. članovi Donata zauzeli su prva tri mjesta. Tako je Luka Šepat prvi stigao na vrh uspona na Malačkoj, a iza su se našli Roko Zorović te Ronaldo Paleka. U Početnicima B, na cilj prvo je stigao donatovac Dorian Badel. Srebro je, također pripalo članu Donata Toniju Srbiću, dok je treće mjesto osvojio Dino Špadina iz BK Marjana. Luka Šepat vodi u Kupu Dalmacije s dvije pobjede iz dvije utrke, a kako se vozi još samo jedna utrka, osigurao je prvo mjesto.
Glavna utrka se vozila na istoj stazi, ali dužine 42 kilometra. Vozači su se spuštali sedam kilometara prema Trogiru te su imali uspona sedam kilometara. U konkurenciji 13 vozača i vozačica, prvi kroz cilj su prošli Ivan Kovačev i Mikulandra Vice iz BK Marjan. Ukupno treće mjesto i prvo u kategorji kadeta osvojio je Roko Vukić iz Donata te tako ubilježio prvu pobjedu za Kup Dalmacije od dvije vožene utrke. Vozit će se još jedna utrka za Kup Dalmacije u zadarskoj županiji koju će organizirati BK Sv. Donat. Čelnici kluba najavili su i prvenstvo Dalmacije koje će se održati na ruti oko splitskog Poljuda. To će biti ujedno i prvo službeno prvenstvo Dalmacije od kad postoji Biciklistički savez Dalmacije. U nedjelju bicikliste Sv. Donata očekuje utrka za Kup Hrvatske u Ivanić-Gradu, a nastupit će Roko Vukić, Luka Šepat, Roko Zorović, Ivan Grgić, Ronaldo Paleka te Toni Srbić.