Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ministar Kovač u Zadru s bivšim slovačkim premijerom

15.08.2016. 22:00
Ministar Kovač u Zadru s bivšim slovačkim premijerom


Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač susreo se u utorak u Zadru s bivšim predsjednikom slovačke vlade Mikulašom Dzurindom. Bivši slovački premijer, ali i bivši ministar vanjskih poslova, rado boravi u Zadarskoj županiji te ju dugi niz godina posjećuje. Tom prilikom ministar Kovač susreo se s njim gdje su se nakon kratkog razgovora prošetali zadarskim Forumom i Kalelargom.
– Drago mi je da sam se susreo s gospodinom Dzurindom. On je veliki prijatelj Hrvatske i veliki poznavatelj prilika u Lijepoj Našoj. Osoba je koja je preporodila svoju državu i uvijek je ugodno s njim popričati i razmijeniti mišljenja. No, u ovako neformalnom druženju uspjeli smo se dotaknuti i drugih tema osim politike i gospodarstva. Kazao je da rado posjećuje našu zemlju i provodi vrijeme u Zadarskoj županiji – ponosan sam čuti tako pozitivne dojmove ljudi koji uistinu mogu promovirati našu Hrvatsku na najbolji način. No, to me ne čudi jer Grad Zadar je naš ponos – kao i cijela županija – i sa svim ljepotama imaju mnogo toga ponuditi svim gostima, komentirao je ministar Kovač.
Bivši slovački premijer poznat je inače po tome da je Slovačku u potpunosti reformirao od 1998. do 2006. Za to ju je vrijeme uspio izvući iz političke nestabilnosti, ali i ekonomske krize i siromaštva te je pretvoriti u prosperitetnu zemlju ugodnu za život.