Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Upaljačem potpaljivao suhu travu u Vrani

15.08.2016. 22:00
Upaljačem potpaljivao suhu travu u Vrani


Zbog namjernog potpaljivanja požara na području Vrane biogradski policajci su podnijeli kaznenu prijavu protiv 20-godišnjeg mladića iz tog mjesta.
Mladić je u noći s nedjelje na ponedjeljak zatečen kako upaljačem potpaljuje suhu travu pokraj prometnice nakon čega je odveden na krim-obradu kojom je utvrđena osnovana sumnja da je on izazvao požar koji je na istom tom području buknuo početkom kolovoza.
– Protiv njega se podnosi kaznena prijava Državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, kažu u PU zadarskoj.
Još se ne zna tko je noć ranije, na Putu Stanova u Zadru, na terasu obiteljske kuće u vlasništvu 70-godišnje žene, na kojoj se u tom trenutku nalazilo više osoba, bacio molotovljev koktel.
Boca sa zapaljivom tekućinom rasprsnula na terasi oko ponoć nakon čega je buknula vatra, no ukućani su brzo i trezveno reagirali i ugasili požar u kojem je izgorio drveni stol, dok su sve ostale stvari na balkonu nagorjele. Materijalna šteta procijenjena je na oko tisuću kuna, a srećom nitko od ukućana nije ozlijeđen.
– Protiv nepoznatog počinitelja podnijeta je kaznena prijava zbog kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, kažu u PU zadarskoj gdje intenzivno istražuju sve okolnosti i moguće motive “vatrenog bombaša”.