Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Treći automobil udario u isti zid

Autor: Siniša Klarica

15.09.2008. 22:00
Treći automobil udario u isti zid

Foto: Siniša KLARICA



Jučer oko 1 sat ujutro, terensko vozilo ponovno je srušilo zid ograde kuće obitelji Brčić. Otkad su se 2005. godine vratili iz Australije, ovo je treći put da im je potpuno uništen dvorišni zid. No prema riječima susjeda, od srpnja je nekoliko automobila poljubilo zid na križanju ulice Sv. Marije i Bleiburgških žrtava počinivši pri tom veću ili manju štetu. Scenarij je uvijek isti, automobili se zalete širokom cestom koja vodi od trgovački centar Merkator i Interspar. Cesta se odjednom sužava, te se vrlo često, zbog neprilagođene brzine, automobili ne mogu zaustaviti i udaraju u zid Brčićevih.
– U kući živi četvero djece. Zasad su mali pa ih ja nosim i čuvam. Međutim, pitam se što će biti kad malo porastu pa se sami budu igrali u dvorištu ili prolazili cestu prema dućanu. Pitam se koliko ćemo još strepiti i hoće li se nešto poduzeti da se tud ne vozi ovako pogibeljno, rekla je Loretta Brčić ispred čije kuće, kojeg li paradoksa, je postavljen ležeći policajac, ali ne i i na ulicu kojom doslovce „lete” nesavjesni vozači.
Da stvar u cijeloj priči bude bude gora, nesavjesni vozač je pobjegao s mjesta nesreće, ali su susjedi pronašli branik s registarskim pločicama.