Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Upucana djevojka bibinjskog dilera Tomislava Petkovića

Autor: Marija Knežević

15.09.2008. 22:00
Upucana djevojka bibinjskog dilera Tomislava Petkovića

Foto: Filip BRALA



Ispred obiteljske kuće u Bibinjama jučer je upucana 29-godišnja Ana Treščec, nevjenčana supruga bibinjskog dilera Tomislava Petkovića Sriće, koji je zajedno s još četvoricom dilera uhićen u lipnju ove godine, te se još nalazi u pritvoru.
Anu Treščec jučer je oko 6,30 sati pred kućom pronašao Petkovićev otac Nedjeljko. Djevojka je prevezena u zadarsku Opću bolnicu, nalazi se u šok sobi i ima ozljede opasne po život. Policija je obavila očevid i za sada nema osumnjičenih.
S Petkovićem u njegovoj kući u Terščec u izvanbračnoj zajednici živi deset godina. Njezini roditelji u Bibinjama imaju vikendicu. Oni su zamolili liječnike da o stanju njihove kćeri ne govore medijima. Susjedi u bibinjskoj Ulici braće Radić redom se ograđuju i tvrde kako nitko od njih nije čuo pucanj.  
– Nismo ništa vidjeli ni čuli, tko zna što se tu dogodilo… – kazao nam je prolaznik koji se zaputio u trgovinu i u svojoj ulici spazio svu silu novinara i policijske trake kojima je obilježeno mjesto zločina.
Ostali susjedi za vrijeme trajanja očevida nisu izlazili iz kuća, a oni koji bi provirili na ulicu nisu htjeli davati izjave. Odmahnuli su rukom i kazivali kako ništa nisu ni čuli ni vidjeli. Samo bibinjska djeca, njih desetak, na biciklima su se sjurili do ulice i komentirali ranjavanje kao da se radi o svakodnevnom događaju.
Tomislav Petković Srića iz Bibinja već je osuđivan zbog droge, a Zadrani još pamte srpanj 2002. godine kada je policija uhitila šestero Bibinjaca zbog udružene preprodaje heroina. Tada su osim Tomislava Petkovića uhićeni i Ivica Lisica zvani Piko, Gojko Lisica zvani Tica, Anamarija Lisica, Romeo Kinda zvani Rome i Gordan Vešović zvani Vešo. Neki od njih su bili i na “listi dilera” koja se 2001. godine pojavila na ulicama Bibinja, a koju su navodno sastavili bibinjski roditelji, ogorčeni neučinkovitošću policije oko njihova hvatanja.
U lipnju su u akciji “Selo” uhićena petorica dilera, a osim Petkovića iza zatvora su se našli Ante Šale, Milorad Troskot Mime, Ivo Bratović i Bogdan Pepić. Optuženi su za udruživanje radi preprodaje pet kilograma čistog heroina i pet kilograma mješavine paracetamola i kofeina, koje je zadarska policija zaplijenila sredinom ožujka ove godine u mjestu Kašić kod Stankovaca. Zaplijenjena je rekordna količina droge u povijesti PU zadarske, a osim droge pronađena su i dva pištolja, 32 komada streljiva i 12 detonatora.  Na krim-obradi u Zadru tada su bile još tri osobe, među kojima i Ana Treščec, ali su zbog nedostatka dokaza pušteni na slobodu.
Motivi napada nisu poznati, ali pretpostavlja se da su vezani uz istragu i mutni posao kojim se ovaj par bavio.