Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Bilo je vrijeme i da Sesvećani padnu

Autor: Drago Bajković

15.09.2009. 22:00
Bilo je vrijeme i da Sesvećani padnu

Foto: Vedran SITNICA



Zadrani u sljedećem kolu gostuju u Gradskom vrtu. Bit će to teška utakmica za izabranike Dalibora Zebića, ali to ne znači da su Zadrani bez šansi. Treba odigrati hrabro i pokušati Osječanima otkinuti barem bod, iako ni sva tri nisu nemoguća misija.
Zadrani su uspješno “pregrmili” subotu i sraz sa Sesvećanima. Završilo je s uvjerljivih 2:0, čime je Zadar skinuo urok što se tiče dvoboja sa Croatijom. U prošlom prvenstvu nikako ih nisu uspijevali pobijediti. Zgodicima Ivana Ćurjurića i Gorana Jozinovića Sesvećani su ispraćeni kućama bez plijena, a prvoligaš sa Stanova u miru se može pripremati za nadolazeće gostovanje u Gradskom vrtu. Mogli su Zadrani i uvjerljivije slaviti u subotu, ali čini se da napadači još moraju naštimati svoje ciljnike. Bila je to specifična utakmica i zbog činjenice da je na klupi Zadrana sjedio Zvone Jurić, inače pomoćni trener, jer Dalibor Zebić zbog zdravstvenih problema s leđima nije mogao voditi svoju momčad s klupe. Zvone ga je dostojno zamijenio i time zabilježio i drugu pobjedu kao “trener”, jer je u prošloj sezoni također vodio Zadrane u pobjedi protiv Varteksa.
Bez iznenađenja
Sedmo kolo i nije donijelo prevelika iznenađenja. Vodeći Dinamo se više nego što se očekivalo mučio protiv Intera koji su svladali tek s jednim zgoditkom. Premalo da bi mirni dočekali početak Europske lige u kojoj na startu dočekuju belgijski Anderlecht. Zaprešićani su još jednom pokazali da će svakome biti kost u grlu u ovome prvenstvu. Dva najugodnija iznenađenja prvenstva, Cibalia i Karlovac i dalje ne posustaju. Vinkovčani su u Kranjčevićevoj stigli do novih bodova i tako Zagrebašima nanijeli i sedmi uzastopni poraz ove jeseni. Još malo i Zagreb će dostići neslavni rekord Zadra koji iznosi osam poraza u nizu. Karlovac je gostovao na Katridi, a konačni rezultat 1:1 svjedoči da Karlovčani nemaju namjere prepustiti treću poziciju na ljestvici, dapače najavlju pohod i na prvo mjesto. Hvale vrijedne ambicije koje su ipak pomalo nerealne. Hajduk je napokon pobijedio u gostima. Splićani su igrali u nedjelju navečer i to u Varaždinu. Lakše nego se očekivalo Splićani su stigli do uvjerljive pobjede i tri boda. Sada su 12. na ljestvici i lagano nastavlju uspon prema vrhu. Čini se da je kriza stvar prošlosti i da će “bili” u nastavku prvenstva ipak doći tamo gdje im je i mjesto, uz bok Dinamu. Sljedeći Zadrov suparnik Osijek je u prošlom kolu kod kuće uvjerljivo svladao Istru 1961 i drži visoko šesto mjesto na ljestvici. Slaven Belupo se mučio protiv Međimurja, ipak su na kraju slavili rezultatom 3:2. I na kraju je još ostao dvoboj Lokomotive i Šibenika koji je jedini završio bez zgoditaka, što je Šibenčanima bilo dovoljno da zadrže visoko četvrto mjesto na ljestvici.
“Preorati” Gradski vrt
Kao što smo već i naveli, Zadrani u sljedećem kolu gostuju u Gradskom vrtu. Bit će to teška utakmica za izabranike Dalibora Zebića, ali to ne znači da su Zadrani bez šansi u Gradskom vrtu. Treba odigrati hrabro i pokušati Osječanima otkinuti barem bod, iako ni sva tri nisu nemoguća misija. Domaćin ima mladu momčad koja je sklona oscilacijama i možemo se samo nadati da će protiv Zadra pokazati onu lošiju stranu medalje. Lider prvenstva Dinamo ugošćuje Rijeku u Maksimiru. Riječani se mogu nadati da će Jurčićeve trupe biti umorne nakon europskog sraza i da će ih iznenaditi u metropoli. Ipak “jedinica” je tu puno izglednija od ostala dva znaka. Karlovac će po svemu sudeći stići do nova tri boda. Kod kuće ugošćuju neuvjerljivu Lokomotivu i smiješi im se nova pobjeda. Vinkovčani su opet u gostima, ovaj put kod Istre 1961. Ne bi nikoga začudilo da Mršićeva momčad opet uspije iznenaditi i put Vinkovaca odnijeti sva tri boda. Hajduk kod kuće dočekuje Zagreb koji je dobio novog trenera – Igora Štimca. Ako ih Štimac ne radzrma neće nitko, ali na Poljudu će vjerojatno vrlo teško do prvih bodova. Šibenik u sljedećem kolu dočekuje Varteks, Međimurje Inter, a Croatia iz Sesveta Slaven Belupo. Uzbuđenja na nogometnim travnjacima diljem Lijepe naše neće nedostajati ni sljedećeg vikenda.


Zebić ozdravio, danas protiv juniora


Dalibor Zebić, trener Zadra, jučer se vratio treniranju svoje momčadi. Zadrovom strategu koji je imao velikih problema s leđima i nije mogao voditi Zadar protiv Croatije čini se da je bolje. Nadajmo se da Zebić u nastavku prvenstva neće imati problema s neugodnom ozljedom. Jučer smo saznali da će Zadrani danas odigrati ogledni susret protiv juniora kako bi se što bolje pripremili za gostovanje u Gradskom vrtu.