Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Dvorana uskoro do kraja popunjena

Autor: Siniša Klarica

15.09.2009. 22:00
Dvorana uskoro do kraja popunjena

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Popunjenost Dvorane Krešimira Ćosića na Višnjiku bit će uskoro sto posto. Sredinom sljedećeg tjedna zauzet će se i termini od 12 do 15 sati, a radi se i subotom. Ostvarenim prihodima pokrivamo troškove. Dio prihoda koji se ostvaruje u dvorani, prebacuje se na bazen koji se, trenutno, pokriva između 70 i 60 posto, rekao je danas na tiskovnoj konferenciji ŠRC Višnjik direktor Dino Bailo.
Dvorana na Višnjiku, kaže Bailo, jedna je od rijetkih građenih za potrebe svjetskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj, a koja je u punom pogonu i ostvaruje barem pozitivnu nulu. Uskoro kreće i licenciranje dvorane br. 3 za A1 žensku i A2 mušku košarkašku ligu. Dvoranu osim KK Zadra koriste još mnogobrojni drugi sportski klubovi i škola košarke Zadar. Također, vrlo je zanimljiva rekreativcima. Ugostiteljsku uslugu u dvorani obavljat će zadarski Turisthotel, a Bailo kaže da gledatelji za vrijeme košarkaške utakmice neće imati potrebu čekati stanku nakon isteka četvrtina, nego će im na raspolaganju tijekom utakmice biti uniformirani prodavači osvježenja. Međutim, iako ima dosta interesenata za poslovne prostore, oni se ne pojavljuju na natječajima. Stoga će za otprlike mjesec dana ŠRC Višnjik otvoriti novi natječaj, kako kaže Bailo, po sniženim cijenama kvadrata poslovnih prostora. ŠRC Višnjik će do 1. listopada u djelu VIP salona uskoro otvoriti vlastiti caffe bar s radnim vremenom od 7 – 22 sata. Kafić će se otvoriti i u bazenu.
Uskoro u dvorani počinje i ovogodišnja koncertna sezona koju otvara humanitarni koncert Novog Radija. Na nedavno pokrentoj web-stranici Višnjika mogu se pronači termini za koncerte Dražena Zečića, Miroslava Škore, Parnog Valjka. Tu je u prosincu i blagdanski koncert Tomislava Mužeka, a u dvorani će biti organiziran i doček Nove godine na kojem će nastupiti DJ Moralles. Za ovaj događaj uprava Višnjika bilježi mnoge upite iz Hrvaske ali i inozemstva. Međutim, UB40 još nisu potvrdili svoj dolazak . Svejedno, uprava Višnjika još čuva termin 26. listopada.
U zatvorenom bazenu posloženi su termini koje koriste sportski klubovi. Za građanstvo su određeni termini radnim danom od 7-8, 12-16 i 18-20, a subotom i nedjeljom od 7-8 i od 10-22 sata.
– Trenutno u bazenu djeluju dva skakačka kluba, Arno i Zadar, Vaterpolski klub Zadar 1952, te plivački klubovi Zadar, Donat i Jadera. Termini su usklađeni, a uskoro idemo s jumbo-plakatima po gradu kojima će promicati kulturu korištenja zatvorenog bazena. Bilo je dosta upita o terminima za građanstvo. Moram reči da je bazen Višnjik, za razliku od onog npr. u Varaždinu, prije svega sportski bazen. No bazen su gradili građani ovog grada kojima on i pripada i imaju pravo ga koristiti pa smo tako iznašli cjelodnevne termine, rekao je Bailo dodajući da je bilo puno upita koliko odjednom može stati ljudi u bazen.
Dino Bailo je odgovorio da bazen odjednom može koristiti i tisuću ljudi, ali je korištenje ograničeno s 436 garderobijernih ormarića za građane i stotinjak ormarića predviđenih za sportaše koji se nalaze u podrumskom dijelu zatvorenog bazena. Dnevna karta za odrasle je 20 kn, a za učenike, studente, umirovljenike i ostale 10 kn. Obiteljska karta je 40 kn. Mjesečna karta iznosi 100,00 kn.


 GODIŠNJE 9 MILIJUNA KUNA GORIVA


S troškovima struje u iznosu 70-tak tisuća kn u ŠRC Višnjik su zadovoljni. Problem je lož ulje kojim se griju i bazen i dvorana. Unatoč različitim željama uprava Višnjika donijela je odluku da standard temperature vode u bazenu bude 27 stupnjeva, a gledališta dva stupnja više. Dnevno se potroši 1.500 litara goriva, a u ljetnim mjesecima samo 160 l. U nastupajućem zimskom razdoblju očekuje se potrošnja od 800 l,  procijena je da iznos godišnjeg održavanje, ako cijena goriva ne bude drastično varirala, bude oko 9 milijuna kuna. Realno je za očekivati, kaže direktor Bailo, da se poslovanje cijelog ŠRC Višnjik dovede na 0.