Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Zbog “muljaža” u poduzećima kazneno prijavljene

15.09.2010. 22:00
Zbog “muljaža” u poduzećima kazneno prijavljene


Zadarski su policajci dovršili kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja da je 39-godišnjakinja, kao odgovorna osoba jednog trgovačkog društva sa zadarskog područja, u razdoblju od 22. prosinca 2008. do 27. listopada prošle godine počinila kazneno djelo ocijenjeno kao povreda tuđih prava.
Kazneno djelo je počinila na način da je namjernim prešućivanjem rješenja o ovrsi pogoršala imovno stanje poduzeća u kojem je zaposlena i time osujetila namirenje vjerovnika Ministarstva financija da se naplati u iznosu od najmanje 738.297 tisuća kuna. Protiv 39-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava.
Policijski službenici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje i nad 54-godišnjakinjom koja se sumnjiči da je u svojstvu direktora i odgovorne osobe jednog trgovačkog poduzeća s područja Šibensko-kninske županije tijekom 2005. godine preuzela raznu robu od dva trgovačka poduzeća iz Zadra, a robu nije platila u ugovorenom roku. Na taj je način oštetila vlasnike dva trgovačka poduzeća za iznos od preko 238 tisuća kuna. Protiv 54-godišnjakinje je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru također, podnesena kaznena prijava.
Uhvaćen mladić koji je napao policajca
Nakon što je u srijedu uhićen, tijekom jučerašnjeg dana 20-godišnjak iz Zadra trebao je biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru zbog osobito drskog ponašanja i vrijeđanja policajaca. On se naime, sumnjiči da je u nedjelju oko 3.20 sati na Narodnom trgu u Zadru prilikom pokušaja utvrđivanja njegova identiteta izbio policijskom vježbeniku blok i olovku iz ruke, a potom ga odgurnuo i pobjegao.
Austrijancu i Švicarcu ukrali bicikle
Na Liburnskoj obali u Zadru u četvrtak je nepoznati počinitelj ukrao dva bicikla u vlasništvu državljana Austrije i Švicarske, a bicikli su bili vezani jedan uz drugoga u blizini gradskog mosta. Materijalna šteta iznosi oko 14 tisuća kuna. Protiv nepoznatog kradljivca bit će podnesena kaznena prijava.