Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Mračni kutak za nekulturne

15.09.2011. 22:00
Mračni kutak za  nekulturne


Stanari Kovačke  ulice u kojoj je i nova zgrada  Kazališta lutaka opet su se  žalili na smrad mokraće i  noćnu buku na tom području. Kako je rekla jedna  stanarka, nakon pisanja Zadarskog lista o ovom problemu 19. kolovoza, istog jutra kad je izišao članak, trg  oko Kazališta je opran.
– Onda je oprano temeljito,  sa šmrkom i kemikalijama.  Od onda više nijednom. Čistačica Kazališta opere onom  cjevčicom, ali smrad se ne  može isprati kad je na podu  debeli sloj mokraće. Tamo je  grozno prespavati u buci, a  još gore probuditi se u smradu. Još si je ta mladež što se  tamo okuplja sad donijela i  fotelju! Između dvije trafostanice je smeće… Ovo je  prešlo sve granice. Umjesto  da je tamo cvijeće i ljepota,  rekla je stanarka, pitajući se  gdje idu novci Grada i Županije za kulturu i novci od  iznajmljivanja kafića ispred  Kazališta, ako se nema novca za čišćenje.
S druge strane, Iris Pavić-Tumpa, ravnateljica Kazališta lutaka, kaže da nije  istina da se od 19. kolovoza  samo jednom opralo.
– Opralo se više puta i  imamo dobru suradnju s Čistoćom. Ne može nam nitko  reći da ne čistimo i ne  održavamo. Već sam toliko  puta to komentirala da na  znam više što reći, kazala je  Pavić-Tumpa.