Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ne bih potpisao remi u Puli

15.09.2011. 22:00
Ne bih potpisao remi u Puli


Bez namjere da se bahatimo, smatram da u Puli možemo osvojiti sva tri boda ako odigramo na pravoj razini, onako kako to znamo – kazao je Vasilj


Nije  sve u nedjelju navečer završilo  onako kako su to  planirali nogometaši Zadra.  Unatoč vodstvu od 4:2 na  kraju su se izabranici Dalibora Zebića morali zadovoljiti jednim bodom protiv  Rijeke. Ipak, valja izdvojiti  one koji su svojom igrom odskakali iznad prosjeka. Ivan  Santini je briljirao s tri zgoditka, a jedan od ponajboljih  u redovima Zadra bio je mladi lijevi bočni Ivan Anton  Vasilj.
– Svi smo se ponadali u 60.  minuti da ćemo osvojiti tri  boda protiv Rijeke. Međutim,  previše smo griješili i to nas je  koštalo pobjede – bez dlake  na jeziku i vrlo elokventno  zborio je Ivan Anton Vasilj.
– Napad je zabio četiri zgoditka i to bi svakako moralo  biti dovoljno za tri boda. Tu  svakako moramo izdvojiti  Ivana Santinija koji igra u  vrhunskoj formi i prvi je strijelac prvenstva. Odlično radi  na treninzima i sav taj trud  itekako se isplati. To je putokaz i nama ostalima da se  itekako isplati ulagati u sebe i  davati i posljednji atom na  svakom treningu. Uostalom  kada njega ide diže se samopouzdanje cijeloj  momčadi i morali bi više koristiti njegovu vrhunsku formu.
Međutim, u obrani ništa  nije štimalo.
– Činjenica je da smo u  defenzivnom dijelu svi podbacili. Loše smo reagirali,  stajali predaleko od igrača i  to je rezultiralo s četiri primljena zgoditka. Ako tome  pridodamo tri koja smo primili od Lokomotive, također,  na svom terenu dolazimo do  brojke 7. Mislim da svaka  ozbiljnija momčad ne bi  smjela primati toliko golova  ni u gostima, a posebno na  svom travnjaku.
Djelomično opravdanje je  izostanak nekolicine igrača  iz zadnjeg reda.
– Slažem se da postoje neke  objektivne okolnosti koje su  dovele do toga da primamo  puno zgoditaka. Činjenica je  da je standardni Mario Bilen  duže vremena izvan stroja, a  također i Jure Jerbić koji kao  zadnji vezni itekako doprinosi čvrstini zadnje linije.  Međutim, ozljede i bolesti se  događaju svakoj momčadi i  mi u tim izostancima ne smijemo tražiti alibi za propuste  u defenzivnom dijelu. Moramo se prilagoditi novonastaloj situaciji i zbiti svoje redove. Inače, nam se ne piše  dobro.
Može li se Zadar iskupiti u  Puli gdje u 8. kolu igra kod  Istre 1961?
– Svi znamo da Istra ima  kvalitetnu momčad koja igra  tvrdi nogomet. Igor Pamić  itekako zna posložiti  momčad i za očekivati je da  je pred nama teška utakmica.  I prošle sezone su nas u Puli  pobijedili 1:0. Međutim, prije utakmice nikako ne bih  potpisao jedan bod. Bez  namjere da se bahatimo,  smatram da u Puli možemo  osvojiti sva tri boda ako odigramo na pravoj razini, onako kako to znamo. Moramo  biti puno čvršći u duelima,  odlučniji i agresivniji. Ukratko, puno, puno bolji negoli  protiv Rijeke – kazao je na  kraju razgovora Vasilj.


Zadovoljan svojim nastupom




Vasilj dobija sve više pohvala na račun svojih igara, ali čvrsto stoji na zemlji svjestan svoje mladosti.
– Za sada mogu reći kako sam zadovoljan svojim nastupima, iako uvijek može biti bolje. U prvim utakmicama sam imao nekih oscilacija, ali kako prvenstvo odmiče mislim da se i moja forma penje. Puno mi znači iskustvo iz prošle sezone kada sam još bio junior. Tada je bilo dosta oscilacija koje pokušavam svesti na minimum. Mislim da sve više ponavljam u serijama pozitivne stvari, dok je grešaka sve manje. Međutim, smatram da svi mi kao pojedinci moramo igrati za momčad, kao što momčad igra za nas. S boljim rezultatima puno izraženiji će biti i učinci pojedinaca.


Stanovi u sve lošijem stanju


Prošle su pune tri godine od kada su stali radovi na adaptaciji stadiona na Stanovima. U ljeto 2008. srušena je zapadna tribine, uređivale su se službene prostorije za igrače i suce, a daleko najveći zahvat bila je montaža četiri reflektora. Tada je najavljena i brza izgradnja zapadne tribine ispod koje bi se trebale urediti nove klupske prostorije. No, kriza (ili nešto drugo) učinila je svoje. U gradskom proračunu očito (više) nema sredstava za uređenje Stanova, pa se na igralištu čini kao da je vrijeme stalo. Vrijeme ipak čini svoje i ono što je uređeno kao privremeno sve teže odolijeva naletima vjetra, kiše i sunca. Tako su i tri improvizirana objekta za snimanje utakmice na zapadnoj strani danas u vrlo lošem stanju. Ne znamo kakva je sigurnost u njima, ali ovako kako izgledaju izvana ne čine se nimalo pouzdanima. Utakmica Zadra i Rijeke išla je u izravan televizijski prijenos i sreća za one koji su taj prijenos radili da je bilo lijepo vrijeme. Jer da nije tko zna što bi gledatelji vidjeli na malim ekranima. Bez značajnijeg ulaganja zadarski stadion ovakav kakav je danas ponovno krije niz opasnosti. Možda ne više toliko za igrače koliko za službeno osoblje, pa i gledatelje. Jedino je travnjak iznimka budući da se uredno održava i vjerojatno je među boljima u ligi.