Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Treninzi u “brčkalištu”

15.09.2013. 22:00
Treninzi u “brčkalištu”


Trening će trajati 45 minuta, održavat će se u popodnevnim satima, u malom bazenu te u popularno zvanom “brčkalištu”. Prvi dio treninga bit će na suhom, a drugi dio u vodi. Od elemenata prolazit će se osnove – pravilno disanje, plutanje i klizanje


Uz školu plivanja i školu za neplivače, PK Zadar od ove sezone ima i igraonicu za najmlađe s kojom će se započeti od 1. listopada na bazenima na Višnjiku. Privikavanje na vodu, razbijanje straha dio je ciljeva igraonice, a kako su igraonice namijenjene djeci od tri i pol pa do četiri i pol godine, pretpostavka je da je u toj dobi to djeci i prvi susret s treninzima, njihovim principima, ulogom trenera, disciplinom i slično, pojasnila je trenerica Josipa Nekić.
Trening će trajati 45 minuta, održavat će se u popodnevnim satima, u malom bazenu te u popularno zvanom “brčkalištu”. Prvi dio treninga bit će na suhom, a drugi dio u vodi. Od elemenata prolazit će se osnove – pravilno disanje, plutanje i klizanje.
Obuka za neplivače postoji već duži niz godina, i samo prošle godine kroz klupsku organizaciju prošlo ju je oko stotinjak malih Zadrana. U sklopu inicijative Grada i uz suradnju dvaju zadarskih plivačkih klubova programe obuke za neplivače prošlo je još dodatnih dvjesto djece, doznajemo. Program traje šesnaest sati, odvija se tri puta tjedno po šezdeset minuta u popodnevnim satima, a posljednji sat predodređen je za provjeru znanja. Obuka također počinje 1. listopada, a svi zainteresirani mogu se javiti na brojeve mobitela 098 1374604, 099 8038521 ili pak na fiksni telefon kluba 023 312320. Također tu je i službena e-mail adresa kluba: /[email protected]/.