Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ugljan u turističkim filmovima

15.09.2013. 22:00
Ugljan u turističkim filmovima


Ugljan i Preko, dvije turističke zajednice koje djeluju na području općine Preko, ovogodišnju sezonu završavaju u plusu! U prilog tome govore podaci o broju noćenja za prvih osam mjeseci ove godine koji su, prema riječima Dražene Strihić, direktorice TZ Ugljan, i Ante Brižića, direktora TZ Preko, najbolji u posljednje 22 godine.
Ugljan je ukupno ostvario 120.125 noćenja, a mjesta koja gravitiraju TZ Preko 94.515 noćenja, što je između pet i osam posto više nego lani. Kako ističe Ante Brižić, ta bi brojka bila kudikamo veća da se statistički zbrajaju i nautičari u tranzitu te nautičari na stalnom vezu u marinama u Preku i Sutomišćici.
Rekordni rezultati, prema mišljenju prvih ljudi otočnoga turizma, nisu slučajni jer obje turističke zajednice odlično surađuju s ostalim otočnim zajednicama te Turističkom zajednicom Zadarske županije koja je vrijeme između dviju sezona iskoristila za kvalitetnu promidžbu i po svijetu pronosila glas o privlačnosti i posebnosti preške i ugljanske ponude.
– U sljedećoj godini namjeravamo značajno pojačati ulaganja u on-line marketing, ponajprije u završetak nove web stranice TZ Preko te mobilne aplikacije koja je neizostavni dio rastućeg Internet oglašavanja i informiranja. Izradili smo i nove Facebook profile čime smo se približili mještanima i turistima koji putem društvenih mreža primaju informacije o našim aktivnostima, otkriva planove direktor TZ Preko te podsjeća da su u pripremi sezone koja je na izmaku snimili dva turistička filma o otoku Ugljanu te dokumentarno-turistički film o otočiću Galevcu i Franjevačkom samostanu sv. Pavla, a u suradnji s gvardijanom samostana turistima su omogućili da više puta tjedno razgledaju samostansku galeriju i eksponate koji su nedavno proglašeni zaštićenim kulturnim dobrom Republike Hrvatske.