Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Bornina ljeta uz baku i zadarsku ekipu

15.09.2016. 22:00
Bornina ljeta uz baku i zadarsku ekipu


Kada se u petak u Krešinoj dvorani na Višnjiku pojavio jedan od trojice najboljih hrvatskih tenisača i svakako najmlađi od njih, 19-godišnji Borna Ćorić, u dvorani je nastala euforija. Zadrani su se na svoj način, poklonili najvećoj hrvatskoj teniskoj nadi i nesumnjivo pokazali golemi ponos jer Borna Ćorić ima zadarske korijene.
No, nažalost, velika većina ljudi u Hrvatskoj ne zna da je Bornin otac Damir, rođeni Zadranin te da mu 82-godišnja baka Nerina Ćorić, svojvremeno jedna od najpoznatijih i najuglednijih Zadranki živi u prekrasnoj, žutoj vili na adresi Trpimirove obale.
Unatoč gužvi nakon konferencije za novinare, uoči Davis Cupa koji se ovoga vikenda održava na Višnjiku, mladi je Borna odvojio nekoliko trenutaka i rado se prisjetio svog ranog djetinjstva i ljeta koja je provodio u Zadru i uz svoju baku Nerinu za koju je i danas jako vezan.
Kod bake u žutoj vili
– Nažalost, evo i sada sam u Zadru već nekoliko dana zbog priprema za Davis Cup, ali nisam i ne mogu biti kod bake. Smješteni smo u jednom resortu nedaleko od Zadra gdje moramo imati mir i provoditi režim potreban za pripreme i mečeve. Ali, baki sam se javio. Često je nazovem i javim joj se i s puta. Mislim da je već prošlo šest, možda čak i sedam godina od kada sam posljednji puta bio kod bake na više dana – objašnjava Borna Ćorić.
U Zadru, kod bake u žutoj vili, provodio je ljeta svog djetinjstva, odnosno kako je dodao uz smijeh, predpuberteta. Sjeća se da je bilo prekrasno jer se po cijele dane kupao, bio bezbrižan i naravno, imao svoju, zadarsku ekipu. S bakom, je kaže, uvijek imao odličan odnos i naravno – žao mu je što više nema vremena doći i ostati kao nekad, po nekoliko dana.
– Jako sam ponosan na svoje zadarske korijene – naglasio je na kraju kratkog razgovora, između brojnih obveza, simpatični, mladi Borna Ćorić dok je njegov otac Damir otkrio kako on i supruga u vrlo skoroj budućnosti svoju zagrebačku adresu, planiraju trajno zamjeniti – zadarskom.
– Zadar me sve više vuče. Supruga mi je Zagrepčanka, ali i ona jako voli Zadar i odluka o trajnom preseljenju je naravno, zajednička. Mislim da će se to dogoditi vrlo skoro. Želim se vratiti korijenima i mislim da će nam Zadar biti baza s koje ćemo putovati i pratiti Bornine mečeve – otkriva Damir Ćorić.
Ostao realan i jednostavan
Što se pak, tiče svoga sina, Damir Ćorić priznaje kako je na njega jako ponosan. Na novinarsko pitanje koliko je Bornu kao osobu, promijenilo sve ono što se događa oko njega uključujući slavu pa i novac, otac Damir odgovara kako je upravo na to najviše ponosan.
– Borna je vrhunski sportaš i mislim da je pred njim sjajna, senzacionalna, teniska budućnost. Naravno, ukoliko se ne daj Bože, ne dogodi nekakva ozljeda, nešto nepredviđeno. Ali, najviše od svega sam ponosan upravo na činjenicu što Bornu cijela ova priča nije karakterno promijenila. Ostao je svoj. Realan, jednostavno – dobar dečko koji čvrsto stoji nogama na zemlji i koji svoj posao shvaća ozbiljno i teži savršenstvu – priča Bornin otac.
I njihova priča prema uspjehu je samo njihova. Nije bilo lako…
Trebalo je puno, puno rada, truda, stpljenja, odricanja…
– Bio sam odvjetnik u Zagrebu punih 25 godina. Već u djetinjstvu, kada je Borna počeo trenirati tenis, shvatili smo da je izniman talent i da na tome treba raditi. Prije pet godina ostavio sam se svoje struke i zvanja te u potpunosti posvetio i podredio Borni – kaže na kraju Damir Ćorić, sretan što je u svom rodnom gradu i što se Davis Cup održava baš u Krešinoj dvorani na Višnjiku.