Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Došlo je do “Uzmi ili ostavi”, no “Sve će biti dobro”

Autor: Marija Knežević

15.10.2008. 22:00
Došlo je do “Uzmi ili ostavi”, no “Sve će biti dobro”


Duško je dobio ulogu u aktualnoj domaćoj sapunici Sve će biti dobro, nakon Željka Pervana i Mirka Fodora preuzeo je voditeljsku palicu kviza Uzmi ili ostavi, a krenula je i nova reklama za mobilnog operatera
Reklama za mobilnog operatera u kojoj je pojavom i šarmom osvojio svekoliko hrvatsko pučanstvo donijela mu je slavu, prepoznavanje na ulici, ali i nazivanje imenom lika koji je tumačio, Roko ili Roko Crne Bobice. Radi se, dakako, o mladom zadarskom glumcu Dušku Modriniću (29) kojeg mnogi sve više znaju po njegovu pravom imenu. A počeli su ga zvati sa svih strana. Pojavljuje se na društvenim zbivanjuma, “ulazi” u lifestyle rubrike hrvatskih magazina… No nije kao mnogi, i dalje radi, snima, glumi i vodi emisije.
Momak iz Arbanasa koji je na glumu “upao” iz četvrtog pokušaja postao je lice koje sve češće viđamo na malim ekranima.
Dobio je ulogu u aktualnoj domaćoj sapunici Sve će biti dobro, nakon Željka Pervana i Mirka Fodora preuzeo je voditeljsku palicu kviza Uzmi ili ostavi, a krenula je i nova reklama za već spomenutog mobilnog operatera.
Nova hrvatska sapunica Sve će biti dobro donijela mu je ulogu profesora tjelesnog odgoja Dinka Matića. Matić je razrednik maturantice Sunčice. Ona prema njemu gaji simpatije koje mu, budući on na njih nikako nije imun, stvaraju probleme. Inače se radi o mladiću punom života koji zbog teške bolesti sestre Vesne mora raditi više poslova kako bi osigurao novac za skupe lijekove.
Profesor i učenica
– Lik kojeg glumim nije kompliciran. Radi se o profesoru koji odbija upucavanje svoje učenice – kaže Duško koji ipak nije smio otkriti kko će se radnja dalje odvijati i hoće li se profesorovo “odbijanje” nastaviti.
U novoj sapunici glumi još jedna Zadranka, glumica Petra Maroja.
– Naši likovi u seriji nisu vezani, u različitim smo pričama i praktički se ne srećemo. Sreli smo se tek nekoliko puta, dakako na setu, simpatična je Petra.
Mnogi su se iznenadili kada su Duškovo lice ugledali u popularnom kvizu Uzmi ili ostavi.
– Zvali su me sa HRT-a na audiciju, još prije sedam mjeseci. Zanimljivo mi je to, snimanja su dosta dinamična. Snima se u realtime-u, snimanje svake epizode traje oko 45 minuta, a snimimo ih četiri dnevno. Sviđa mi se taj oblik emisije, sve je opušteno, dobra je komunikacija među ljudima… – kaže Duško koji iz sve “zagrebačke” obaveze ipak stigne doći do Zadra. Kao člana još uvijek friškog zadarskog kazališnog ansambla uskoro ga očekuje i rad na novoj predstavi. Radi se o “Staklenoj menažeriji” čiji je autor američki pisac Tenessee Williamsa. Premijera se očekuje u prosincu.