Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Prvi sajam u novoj dvorani

Autor: Siniša Klarica

15.10.2008. 22:00
Prvi sajam u novoj dvorani

Foto: Vedran SITNICA



Zadar, kaže Romana Pleša, slovi i za jedno od najvećih gradilišta u RH
Pod pokroviteljstvom predsjednika RH Stjepana Mesića i Grada Zadra od 20. do 23. studenoga u prostoru Dvorane Krešimir Ćosić na Višnjiku održat će se veliki sajam Constructa. Sajam će obuhvatiti programe iz područja gradnje: financiranje, nekretnine, arhitekti, projektiranje, transport i skladištenje, niskogradnja, visokogradnja, pripremni radovi, zemljani radovi. Izloženi će biti strojevi, alati, oprema građevinski materijal.
Poseban dio odnosit će se na opremanje i uređenje objekata, interijera, eksterijera, prozori i vrata, hlađenje/grijanje, zaštita objekata, montažni objekti, a predstavljena će biti i nova ekološka dostignuća kroz solarnu i vjetroenergiju, inteligentne kuće, energy-efficient. Sajam će se održati u četiri manje dvorane i u polunatkrivenom prostoru Višnjika.
– Partner sajma je Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Zadar, a veliku podršku primamo i od ministra Božidara Kalmete. Organizatori sajma su Udruga poduzetnika Zadar i Mediamix agencija, rekla nam je direktorica Romana Pleša, dodajući da je Zadar izuzetno dobro prometno povezan i jedno je od najvećih gradilišta u RH, a zbog povoljne mediteranske klime moguće je vršiti građevinske radove tijekom cijele godine. Zadar, kaže Romana Pleša, slovi i za jedno od najvećih gradilišta u RH.