Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Ne dati vrh

15.10.2010. 22:00
Ne dati vrh


Kuglači Zadra vraćaju se da domaću scenu. Nakon što su osvojili drugo mjesto na Svjetskom kupu, igrači trenera Šime Mijolovića nisu imali previše vremena za opuštanje. Svjetski kup je natjecanje koje se održalo u četiri dana, iziskivalo je velike napore, budući da je trebalo stići do Skoplja i natrag, no sada ipak treba svoje misli usredotočiti na domaće prvenstvo. Danas u 15 sati u sklopu petog kola Zadrani dočekuju osječki Kandit Premijer. Osječani su uvijek neugodna momčad. Dolaze iz grada u kojemu je kuglanje tradicija, gdje postoji velika selekcija kuglača, niz klubova, od čega dva prvoligaška. Baš su Konikom Osijek i Kandit Premijer u posljednjem kolu odigrali gradski derbi. Tijesno je pobijedio Konikom i potisnuo Kandita prema dnu ljestvice. Tako je današnji protivnik Zadra u dosadašnjem dijelu prvenstva ostvario jednu pobjedu, dva poraza uz jedan remi. Ali valja napomenuti da su imali poprilično težak raspored te da će Kandit vjerojatno se dignuti na tablici. Što se Zadrana tiče, njima je jasno da malo toga ovisi o igračima Kandit Premijera, a mnogo više o njima samima. Zadar je mnogo jača momčad i ono što je najvažnije u jako dobroj formi. Uz drugo mjesto na Svjetskom kupu momčad Zadra dijeli prvo mjesto sa splitskim Poštarom, a u dosadašnjem dijelu prvenstva ostvarili su sve četiri pobjede. Za očekivati je da danas na saldo sjednu i nova dva boda. Od ostalih dvoboja valja izdvojiti gostovanje Poštara kod Konikom Osijeka. Iako su Splićani na vrhu, nisu favoriti u Osijeku i nije nemoguće da bi Zadrani nakon ovog kola mogli ostati sami na vrhu.
Raspored 5. kola: Zadar – Kandit Premijer, Radnik – Zanatlija, Zaprešić – Rijeka, Konikom Osijek – Poštar, Velebit – Grmoščica, Novska – Željezničar.
 


DRUGA KUGLAČKA LIGA, 3. KOLO


PROMET4
LIBURNIJA4
U 3. kolu Druge lige u Splitu su Promet i zadarska Liburnija susret završili bez pobjednika. Na kraju je bilo 4:4 (3259:3260). U redovima gostiju samo su Čulina i Škara ostvarili pobjede, međutim, Liburnija je srušila čunj više pa im je zbog toga pripao bod.
Pojedinačni rezultati: Ećim – Režan 540-527, Šundov – Biloglav 503:515, Miletić – Čulina 522:552, Boćina – Matak 570:540, Mladin – Alić 592:551, Radnić – Škara 532:585.
P. REBOV