Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Medvjedi prekinuli Zadrov beskonačni niz

15.10.2011. 22:00
Medvjedi prekinuli Zadrov beskonačni niz


1,2,3 Medvjedi – orilo se zadarskim Mocirama, dok su igrači i simpatizeri zagrebačkog Medveščaka 1958 polagano osiguravali pobjedu nad najvećim konkurentom za titulu prvaka Hrvatske.
– Nije dobro – govorio je tijekom posljednje izmjene najmlađi zadarski igrač Hrvoje Marinović. Tada je bilo 2:2 u poenima, a gosti su preuzeli dominaciju nad završnicom utakmice. Junak je u konačnici bio bivši igrač Zadra Primož Pintarič koji je sa svojih 641srušenim drvom uspio slaviti protiv svog slovenskog sunarodnjaka Borisa Benedika i osigurati dovoljnu zalihu drva za konačnu pobjedu u slučaju istog broja poena.
– Ovo je ipak sport. Odigrali su zaista odlično – istaknuo je nakon utakmice direktor Zadra Ivan Lulić, a svjestan svoje loše igre bio je i sam Benedik, koji je odigrao jednu od lošijih utakmica u dresu Zadra.
– Možda smo se i malo istrošili. Nije to nikakvo čudo. Nikada se ne može na nekoj vrhunskoj razini odigrati nakon natjecanja kao što je Svjetski Kup. Dogodilo nam se određeno pražnjenje – kaže Slovenac u zadarskim redovima.
Inače utakmica je krenula očekivano. Nakon prvog para bilo je 1:1. Kostadin Manev je bio bolji od Darka Kasumovića. Očekivano je Zadranin slavio protiv iskusnog zagrebačkog igrača, ali ipak nakon prve izmjene bilo je 1:1. U dvoboju bivšeg igrača Zadra i novog igrača Zadra, ipak je onaj bivši pobijedio. Branislav Bogdanović je bez ikakvih problema s 4:0 dobio Stanka Čotu i dokazao zašto je prošle sezone bio najbolji igrač Hrvatske lige, a u drugoj izmjeni je Medveščakov Mitja Gornik pokazao zašto je bio najbolji igrač Slovenske lige i slavio protiv Marinovića. Na 2:2 izjednačio je kapetan Zadra Mario Baljak koji je bio bolji od Nikole Dragaša, tako da se u posljednju izmjenu ušlo s rezultatom 2:2 i vrlo malih šest drva razlike za Zadar.
I tada se dogodio već opisani scenarij. Pintarič je odigrao fantastično, no i mladi Jagić je iznenadio Luku Ukalovića, tako da je pobjeda Medveščaka u konačnici bila i poprilično uvjerljiva. Pisalo je na kraju 6:2 i okruglih 50 drva viška. To definitivno nije bio scenarij kakav su zamišljali u Mocirama. Medveščak je ovom pobjedom ostao usamljen na vrhu prvenstvene ljestvice i kako sad stvari stoje, Zagrepčani su definitivno glavni favorit za titulu prvaka. U uvodnih pet kola uspjeli su kod kuće sa 7:1 svladati Konikom Osijek, s 8:0 razbiti Zaprešić i u gostima slaviti protiv Zadra. Dakle, s tri najveća konkurenta ostvarili su tri pobjede. Zadarni u idućem kolu gostuju kod posljednjeplasiranoga Trilja. To je prava prilika da se vrate na pobjednički kolosjek.
 


 SUZE BOGDANOVIČA I RADOST PINTARIČA


Dobro je imati Primoža Pintariča u momčadi. Radi se o zaista kvalitetnom igraču, koji je u subotu to i dokazao i manje-više odlučio utakmicu, a koliko on doprinosi na moralu momčad, najbolje se sjećaju u Zadru.
-Najvažnije je da mi pobjeđujemo. Ovaj put sam ja dobro odigrao, ali to zaista nije bitno – ističe Pintarič, koji je zadovoljan svojim igrama, ali i boravkom u zagrebačkom klubu.
-Stigao sam prošle sezone, kada je klub bio u Drugoj ligi. Uspjeli smo izboriti prvoligaški status, a ja sam bio najbolji igrač lige. Sada smo se još malo pojačali i idemo po titulu – kaže Pinatrič, a nije bilo jednostavno pročitati emocije Branislava Bogdanovića, koji je proteklih nekoliko sezona igrao za Zadar. Bilo je tu i suza, ali zašto su one potekle…
-Puno je tu emocija, ali ovo su ipak suze radosnice – rekao je Bogdanovič. I lagao…




 ZADAR – MEDVEŠČAK 2:6


 Manev – Kasumović 3:1 (605 – 563), Čota – Bogdanović 0:4 (597 – 637), Baljak – Dragaš 3:1 (611 – 587), Marinović – Gornik 1:3 (603 – 623), Benedik – Pintarič 1:3 (586 – 641), Ukalović – Jagić 2:2 (616 – 617).