Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Danijel Gospić umjesto Elvisa Perinčića

Autor: Suzana Bandić

15.10.2012. 22:00
Danijel Gospić umjesto Elvisa Perinčića


U čak šest policijskih postaja ostali su isti načelnici dok je u pet došlo do promjena. U jednom slučaju riječ je o promjeni postaje, dok su četiri sasvim nova imena među načelnicima


Nakon što je prije tri tjedna Neven Paškalin imenovan novim načelnikom Policijske uprave zadarske,  poznata su i imena 11 njegovih budućih bliskih suradnika koji će obavljati dužnost načelnika policijskih postaja.  
– Novi načelnici postaja izabrani su nakon provedenog internog oglasa od 7. kolovoza 2012. godine za vodeće policijske službenike/ce u Ministarstvu unutarnjih poslova na radno mjesto načelnik/ca policijske postaje – stoji u službenom priopćenju MUP-a uz napomenu kako je riječ o 179 novoimenovanih policijskih čelnika.  
Od tog ukupnog broja u čak 73 postaje još jedan mandat potvrđen je dosadašnjim načelnicima, dok je 17 načelnika postaja imenovano u druge policijske postaje. Prvi put na ta radna mjesta imenovano je 89 načelnika. Kada je riječ o zadarskim postajama iz jedne u drugu postaju premješten je tek jedan načelnik, četvorica su dobila svoj prvi mandat dok je preostala šestorica ostala na dosadašnjim funkcijama. Tako je dosadašnji načelnik PP Benkovac, Ante Kulaš, imenovan načelnikom Prve policijske postaje Zadar, Tomislav Škara, inspektor u Odjelu gospodarskog kriminaliteta, imenovan je načelnikom Druge policijske postaje Zadar, dok je Kulaša u Benkovcu zamijenio Mario Brzoja, donedavni pomoćnik načelnika. Treći među onima koji su prvi put dobili priliku voditi neku od postaja je i Danijel Gospić koji je na tom mjestu zamijenio Elvisa Perinčića, a na čelu Postaje aerodromske policije Ranka Parancina zamijenio je Mirko Lukić, koji dolazi iz Odsjeka za terorizam.
Na čelu biogradske policije i dalje će ostati Ivica Stipanić koji je na tom mjestu zamijenio Mladena Gulana prije dvije i pol godine, odnosno još u vrijeme kada je kadrovsku križaljku slagao tadašnji načelnik PU zadarske Zlatko Sokolar. Isti načelnici ostali su u preostalim postajama – Perica Ešegović u PP Gračac, Vojković Jure u PP Obrovac, Željko Blajić u PP Pag, Tomislav Ivandić u PP Donji Srb, na čelu Pomorske policije još je jedan mandat povjeren Davoru Škiboli. Darko Car koji je nešto više od godine dana bio na čelu zadarskih plavaca vratio se odakle je i došao – u fotelju načelnika Postaje aerodromske policije Pleso.
Iako je u svom prvom govoru Paškalin rekao kako je Policijsku upravu zadarsku preuzeo u zadovoljavajućem stanju, njega, kao i jučer imenovane načelnike postaja, čeka mukotrpan i nimalo zavidan posao ako ga žele obavljati po pravilima struke i odredbama zakona. Paškalinu još predstoji odabir “desne ruke”, odnosno svog zamjenika, ali i načelnika krim-policije na čijem je čelu posljednje tri godine Gašpar Begonja. Hoće li to i dalje biti on, Romano Landeka, Ante Lučić ili netko treći, ostaje za vidjeti.