Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Saslušani svjedoci nisu vidjeli optužene

Autor: Minja Gugić

15.10.2012. 22:00
Saslušani svjedoci nisu vidjeli optužene

Foto: PIXELL



Imali su na glavi fantomke i kape, preko sebe su imali omotane plahte. Imali su pištolj i pušku. Taj višeg rasta je prema meni uperio pušku, a niži koji je imao pištolj je zatražio da mu dam šifru sefa iz kojeg su uzeli novac. Bili su skroz maskirani – naglasila je svjedokinja


Uopće ne znam zašto sam ovdje pozvana. Ne sjećam se da sam o ovom slučaju dala bilo kakvu izjavu niti da sam pričala s istražnim sucem. O ovim pljačkama znam onoliko koliko sam pročitala u novinama. I sada kada mi čitate moj iskaz pred istražnim sucem, ja se toga ne sjećam. U to sam vrijeme bila u pritvoru i to u teškom psihičkom stanju. Bila sam u šoku. To mi se događalo prvi put u životu. Mislila sam na svoje dijete od sedam godina. Ni u pritvoru nisam ni s kim komunicirala niti sam izlazila “na šetnje” – rekla je jučer na Županijskom sudu u Zadru pred sucem Marijanom Bitangom i porotom svjedokinja Kristina Dobrić. No, nije željela otkriti zbog čega je bila u pritvoru.
Ona je bila jedna od četvero ispitanih svjedoka u nastavku sudskog postupka koji se vodi protiv 31-godišnjeg Ante Batura i njegovog sedam godina mlađeg prijatelja Roka Kere kojih zadarsko tužiteljstvo tereti za dva oružana razbojstva koja su počinili u ožujku i svibnju prošle godine. Opljačkali su obiteljsku kuću u Biogradu i automat klub u Zadru.
Vidio siluetu i auto, ali ne i marku
Saslušana je i Ivanka Hrgović koja je kao i Monika Kaleb ostala pri svom iskazu koji je dala pred istražnim sucem. Kaleb je ponovila kako i danas ima noćne more zbog oružanog razbojstva koje je doživjela. No, ni njezin iskaz nije teretio dvojicu optuženih. Ona je, naime, vidjela dvojicu muškaraca od kojih je jedan bio višeg, a drugi nižeg rasta. Međutim, bili su totalno maskirani.
– Imali su na glavi fantomke i kape, preko sebe su imali omotane plahte. Imali su pištolj i pušku. Taj višeg rasta je prema meni uperio pušku, a niži koji je imao pištolj je zatražio da mu dam šifru sefa iz koje su uzeli oko 50 tisuća kuna. Uzeli su i moj službeni novčanik u kojem je bilo oko šest tisuća kuna i ključevi od ruleta. Ne bi ih mogla prepoznati jer sam bila u šoku. Oni su bili skroz maskirani. I danas kada se toga sjetim osjećam strah i stres – naglasila je svjedokinja.
Igor Tolić je na kraju svog svjedočenja zamolio Sudsko vijeće da ga više ne pozivaju jer je, kako je rekao, već po drugi put ponovio što je vidio, a vidio je siluetu osobe u blizini kuće koja je opljačkana te noći u Biogradu. Vidio je i auto, ali ne i marku.
Optuženi se nalaze u pritvoru zadarskog Istražnog centra od dana uhićenja 24. svibnja prošle godine, a suđenje se nastavlja.