Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Novom Bokanjcu triler

15.10.2013. 22:00
Novom Bokanjcu triler


Otvoreni pohod na vrh najavljuje sukošanski Barba, jer je u svoje redove doveo veliko pojačanje Antu Krnića iz Konjevrata. Jazine neće olako predati titulu dok se visokom plasmanu nada i Novi Bokanjac


Počela je nova pikado sezona Zadarske županije. Pohod na vrh u Prvoj ligi najavljuje Sukošanski Barba, jer je u svoje redove doveo veliko pojačanje Antu Krnića iz Konjevrata. Jazine neće olako predati titulu, a visokom plasmanu nada se i Novi Bokanjac. Njihove eventualne kiksove pokušat će iskoristiti ostatak lige, Vidikovac, Zara, 3M, CD Zemunik. Liberty će pokušati sve kako se ne bi našao u situaciji kao i prošle godine, u borbi za opstanak. Novi prvoligaši, Down Town i Pristan nadaju se najmanje sredini tablice, a za to će morati pobjeđivati neke od starosjedioca. U prvom kolu Barba je uvjerljivom pobjedom u Zemuniku (5:11) zasjeo na vrh. U najboljem svjetlu pokazao se Ante Krnić, klasni igrač iz Konjevrata koji je za svoju novu momčad, Barbu, upisao sve četiri pobjede.
Veliko iznenađenje priredili su igrači Libertyja koji su se s gostovanja kod Jazina vratili s punim plijenom. Goste je do pobjede vodio mlađahni Petar Kamber, sa sve četiri pobjede. Kod Jazina raspoloženi su bili Roko Sturnela i Mateo Bencun s po tri pobjede, ali protiv ujednačenih gostiju to nije bilo dovoljno.
Zara je, na krilima Slavena Mateka (sve četiri pobjede) pobijedila aktualnog osvajača kupa Zadarske županije, ekipu Vidikovca. Uz S. Mateka, vrlo dobro je igrao Željko Šarić koji je ostvario tri pobjede a isto je napravio i jedini raspoloženi igrač gostiju Ivan Matak.
U dvoboju novih prvoligaša Down Town je upisao prva tri boda protiv Pristana iz Sv. Filipa i Jakova. Oba Smoljana (Roko i Josip) igrali su odlično i donijeli su svojoj ekipi velikih sedam pobjeda. Za preostale dvije pobrinuli su se Darko Jovan i Stipe Jović. Kod gostiju odličan je bio Brane Batur koji je imao šanse odvesti meč u produžetak, ali je zapeo na izlazu. Pristan je više očekivao i od pojačanja, Šime G. Buterina koji je upisao dvije pobjede.
U najnapetijem meču prvog kola Novi Bokanjac je u pravom trileru došao do prvih bodova protiv 3M-a. Bokanjac je vodio 3:0, 5:2 i 7:4, ali se gosti nisu predali već su rezultat potpuno preokrenuli u svoju korist, 7:8. U posljednjoj pojedinačnoj partiji Zvone Brković bio je bolji od mladog Luke Ađanskog nakon čega su igrači Bokanjca slavili i u parovima te došli do dva boda. U domaćim redovima Ivan i Šime Z. Buterin imali su po tri pobjede kao i pojačanje 3M-a Goran Salopek.
Druga ŽPL
Čak sedam novih momčadi pokušat će ostaviti što bolji dojam u prvoj natjecateljskoj sezoni. U “vatrenom krštenju” za dvije nove momčadi malo više sportske sreće imali su gosti iz Kali i tijesnom pobjedom od 9:7 odmah u prvoj utakmici osjetili slast pobjede. Dečki iz Azzura su imali prednost od 7:6, ali zadnje tri partije odlaze na stranu gostiju, Trate, za konačnih 7:9. Down Town II pod vodstvom Jure Grgeca, nije uspio više od časnog poraza (6:10) protiv iskusnije ekipe Voštarnice. Damir Dimlić i Željko Bušić su s po tri pobjede bili prevaga na strani gostiju. Neizvjesno je bilo i na Boriku gdje je LA propustio vodstvo od 5:2, ali je u zadnjoj partiji Ivan Barin rutinirano donio svojoj momčadi pobjedu i prva tri boda. U momčadi LA ukazao se Damir Novak, veliko pojačanje, koji je već u prvom meču sa sve četiri pobjede pokazao da će vući LA prema gornjem dijelu. Sastav Calypso ima velike ambicije ove sezone. Iako je momčad nova, njihovi igrači, ipak iza sebe imaju iskustvo iz prošlosezonskog kupa kada su nastupali za drugu momčad Montija. Gosti iz Starigrada su bolje ušli u meč i poveli 2:0, ali ubrzo je iskustvo domaćih došlo do izražaja i rezultat je preokrenut na 10:2 za Calypso. Konačnih 12:4 je možda previsok rezultat, no igrači iz Starigrada će sigurno u sljedećim kolima nekome pomrsiti račune. Vrlo uzbudljiv meč odigran je u pivnici “Krigla” gdje je istoimeni domaćin slavio protiv Gorice tek nakon pripetavanja, tj. nakon parova. U regularnom dijelu bilo je 8:8, čime su obje momčadi zaslužile po bod, a nakon pobjede u parovima Krigla je došla i do drugog boda. Kod domaćih Luka Zubčić je ostvario tri pobjede, a najbolji pojedinac susreta je Ivan Katuša iz Gorice koji je ubilježio sve četiri pobjede.
Od dvoboja 1. kola najviše se očekivalo od onoga između GM-a i Montija, kandidata za vrh tablice. Lako moguće da je odmah u prvom kolu odigran derbi cijelog prvog dijela, a na štitu iz ovog meča izašli su igrači GM-a tijesnom pobjedom (9:8). Junak susreta bio je Miljenko Tršić koji je za domaći sastav donio sve četiri pobjede. Uz bok njemu bio je Ivan Grubić sa tri. Kod gostiju svi ravnopravni sa dvije pobjede iako ostaje nejasno kako je Marko Matos ispustio veliku prednost u meču sa Tršićem. Pravi tragičar susreta bio je Marko Golem koji je imao priliku donijeti pobjedu u parovima svojoj momčadi, ali je strijela umjesto u 20 ušla u 2×20.
Rezultati 1. kola: Azzuro-Trata Kali 7:9, Down Town II – Voštarnica 6:10, LA – Porat 9:7, Calypso – Starigrad 12:4, Krigla-Gorica 9:8, GM – Monti 9:8, Radovin – Magnum (odgođeno).