Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Kod kuće goropadni s ponekim kiksom, na gostovanjima neprepoznatljivi

Autor: Drago Bajković

15.11.2009. 23:00
Kod kuće goropadni s ponekim kiksom, na gostovanjima neprepoznatljivi

Foto: Velimir BRKIĆ



Trenutačna pozicija prvoligaša sa Stanova deseto je mjesto na ljestvici, što svakako ne možemo okarakterizirati nekim uspjehom. Ne može se reći da je situacija katastrofalna, ali činjenice govore da se Zadar u proširenoj Ligi 16 nalazi u donjem domu i to je ono što niti jednog navijača, a posebno upravu Zadra, ne može činiti sretnim
Najbolja prigoda da se rezimira učinak neke momčadi je trenutak kada je stanka u prvenstvu. Kao što je poznato ovaj vikend se ne igra Prva HNL zbog nastupa reprezentacije pa ćemo tu priliku iskoristiti kako bi rezimirali učinak nogometaša Zadra u dosadašnjih 14 kola Prve HNL. Trenutačna pozicija prvoligaša sa Stanova deseto je mjesto na ljestvici, što svakako ne možemo okarakterizirati nekim uspjehom. Također se ne može reći da je situacija katastrofalna, ali činjenice govore da se Zadar u proširenoj Ligi 16 nalazi u donjem domu i to je ono što niti jednog navijača, a posebno upravu Zadra, ne može činiti sretnim. U dosadašnjem dijelu Zadrani su ostvarili pet pobjeda (četiri kod kuće, a jedna na gostovanju), tri remija i čak šest poraza. Posebno upada u oko i gol razlika koja također nije pozitivna. Zadrani su do sada postigli 13 pogodaka, a primili su čak 19. Na bodovnom kontu Zadrani imaju 18 bodova. Nije teško za primijetiti da sedmoplasirana Rijeka ima samo bod više od prvoligaša sa Stanova (također i Hajduk i Lokomotiva), dok su iza Zadra s bodom manje Inter i Međimurje. Ovo sugerira da sa samo jednim uspjehom na gostovanju Zadar može napraviti dosta veliki pomak naviše, ali također prijeti opasnost da se s jednim domaćim kiksom spusti među davljenike na dnu prvoligaške ljestvice.
Bljesak na Poljudu
Najbolji način da se rezimira dosadašnji dio sezone je kronološki utakmicu po utakmicu i zato ćemo u nastavku ovoga teksta pokušati ukratko opisati sve utakmice koje su nogometaši Zadra do sada odigrali u sezoni 2009./10., a u prilogu ćemo također i objaviti sve glave tih utakmica. Kao što je poznato Zadrani su novu sezonu započeli utakmicom s Cibalijom na Stanovima. Uoči te utakmice kroz pripreme Zebić je s momčadi prvi put u povijesti Zadra uigravao igranje s četiri igrača u posljednjoj liniji za razliku od klasičnih 3-5-2 koju je Zadar prije toga prakticirao. Ipak, nije krenulo dobro. Prvo poluvrijeme te utakmice s Vinkovčanima Zadar je bio bolji od suparnika, stvarao je prigode, ali lopta nikako nije htjela u mrežu gostiju. U nastavku utakmice posve drugačija slika, Zadrani su stali, a Vinkovčani iz tri brze kontre potpuno potopili zadarski brod. Rezultat je mogao biti i uvjerljiviji jer su igrači Stanka Mršića propustili još nekoliko izglednih prilika. Nije započelo dobro i to su na Stanovima vrlo brzo priznali vraćanjem na staro, tj. na igranje s liberom i dva stopera u posljednjoj liniji. Započeti s glatkim i uvjerljivim porazom na svom terenu nije bilo nimalo ugodno, a znalo se da slijedi gostovanje na Poljudu od kuda se Zadar vrlo rijetko vraćao s bodovima.
Zadrov strateg je na travnjak Poljuda izveo posve drugačiji sastav od onog koji je zaigrao protiv Cibalije. Ispred Ježine je postavio dva čvrsta bedema, a istureni su bili tek Šaranović i Terkeš s naglašenim zadacima u obrani svog gola. Ta koncepcija se posve isplatila. Zadrani su se uspjeli othrvati napadima Splićana u prvom poluvremenu i na semaforu je kada su igrači krenuli put svlačionica svijetlilo 0:0. Prva radost za Zadrane uslijedila je u 68. minuti kada je Šaranović nakon jedne brze kontre ugurao loptu u mrežu iza nemoćnog Subašića. Zadar se nakon toga nastavio braniti, ali je također opasno prijetio iz kontri. Upravo je strijelac prvog zgoditka Šaranović mogao do kraja dotući splitske “bile”, ali nije uspio pogoditi još jedanput. I ovako je bilo dovoljno, do kraja utakmice Splićani nisu uspjeli poentirati i nakon dugo dugo vremena Zadar je s Poljuda donio pun plijen i tako nadoknadio gubitak bodova sa starta prvenstva. Nije se teško prisjetiti da je nakon te utakmice Ante Miše, trener Hajduka, dao neopozivu ostavku (u sezoni prije i Vučević je nakon poraza na Stanovima odstupio s mjesta trenera Hajduka). Vrijeme će pokazati da je to ujedno bilo i posljednje slavlje Zadrana, točnije nakon te utakmice Zebićeva momčad nije uspjela osvojiti niti jedan bod na gostovanjima.
Uslijedila je utakmica sa Šibenikom na Stanovima. Svi su očekivali tvrdu utakmicu u kojoj se do samoga kraja neće znati ishod i pogodili su. Trener Zebić nije htio mijenjati pobjedničku momčad, na teren u Stanovima istrčala je gotovo identična jedanaestorica onoj koja je pobijedila na Poljudu. Zadar je vrlo brzo poveo, Terkeš je u 10. minuti zgoditkom s kreča donio Zadranima prednost. Do kraja prvog poluvremena to vodstvo se moglo i povećati, ali ponovno su napadači Zadra bili neprecizni. Šok je uslijedio u 55. minuti kada je Zec poentirao nakon jedne poprilično bezazlene akcije gostiju. No, Zadrani se ne predaju, nastavljaju s napadima i to se na kraju itekako isplatilo. U 64. minuti Zebić iz igre vadi Alimanovića i na njegov mjesto postavlja Ćurjurića. Mladi veznjak mu je to povjerenje vratio na najbolji mogući način, pogodivši mrežu Šibenika za konačnu pobjedu i tri nova boda. Nakon tri utakmice Zadar je imao šest bodova što je bio vrlo dobar učinak.
Serija gostujućih poraza
U 4. kolu Zadar je očekivalo gostovanje u gradu na četiri rijeke – Karlovcu. Karlovčani su do tada imali maksimalan učinak i slovili kao iznenađenje prvenstva pa su Zadrani znali da ih ne čeka lagan posao. Ipak, dogodilo se ono najgore, pali su praktički bez otpora. U 40. minuti Kovačević je doveo domaćine u vodstvo, a samo dvije minute drugog poluvremena bile su dovoljne da Zadrani potpišu kapitulaciju. Nadanja su prije te utakmice bila velika, ipak sve je palo u vodu i Zadrani su se u Donatov grad vratili pognutih glava. Razlog više bio je i taj što su znali da ih u sljedećem kolu očekuje dvoboj s liderom prvenstva Dinamom na Stanovima. “Modri” su do tada imali stopostotni učinak, Zadrani su se nadali da taj niz mogu prekinuti. I uspjeli su.
Dinamo je pomalo bahato ušao u tu utakmicu vjerujući da će se lako obračunati sa Zdranima. No, Zebićeva družina nije se s time složila. Vodila se žestoka bitka po cijelom travnjaku na Stanovima. Istini za volju Dinamo je imao više izglednih prigoda za postizanje zgoditka, ali Ježina i njegova obrana nisu dopustili da se lopta zakoprca u njihovoj mreži. U završnici utakmice Zadar je čak mogao i do pobjede, ali možda bi to bilo i previše da se nakon Hajduka sruši i Dinamo. I ovako nije bilo razloga za nezadovoljstvo, Zadar je dosta dobro brodio prvenstvom.
Ponovno je slijedilo gostovanje, ovoga puta u Čakovcu. I ponovno su nadanja bila velika jer se znalo da samo s domaćim uspjesima Zadar nemože kotirati na ljestvici Prve HNL. Kad ono, ponovno razočaranje, veće nego što se dogodilo u Karlovcu. Utakmica je praktički bila izgubljena već u 4. minuti utakmice, tada je semafor govorio da Međimurje vodi 2:0. Eliomar je pogodio mrežu Ježine već u 1. minuti, a tri minute kasnije još uvijek šokiranu obranu Zadrana nadmudrio je Golubović. Zadrani su nakon toga pokušali nešto napraviti, ali im to nije polazilo za nogom. Točku na “i” te utakmice stavio je Vuka u 84. minuti. Bio je to novi poraz na gostovanjima i lagano se u redove Zadrana počela uvlačiti nervoza. Posve opravdano, na domaćem terenu se gubio bod po bod, a na strani se glatko gubilo.
Ponovno se čekao domaći ogled da bi Zadrani vratili svoje samopouzdanje. Na Stanove je stigla Croatia iz Sesveta, Zadrov dužnik iz prethodne sezone. Na sreću Zadrana Ćurjurić je u vrlo ranoj fazi utakmice “otvorio špinu”, u 5. minuti Zadar je vodio 1:0. Nastavili su se napadi Zadrana tijekom cijelog prvog poluvremena, a i u nastavku utakmice. Iz jednog takvog napada Zadar je preko Jozinovića poentirao za 2:0 i pitanje pobjednika bilo je riješeno. Zadrani su nakon sedam kola imali deset bodova i dalje su kotirali visoko na prvenstvenoj ljestvici.
Kao po nekom nepisanom pravilu slijedilo je novo neugodno otrežnjenje na gostovanju. U Gradskom vrtu Zadar je ponovno pao bez ispaljenog metka. Zadrani su glatko poraženi 3:0 nakon što su u najavi utakmice ponovno najavljivali prekid crnog niza na gostovanjima. Sličan je bio i scenarij prethodnim gostovanjima. Osijek je rano poveo preko Pavličića u 12. minuti. Zadar se do kraja prvog poluvremena uspio oporaviti, čak je u nekoliko navrata i ozbiljnije zaprijetio. No početkom drugog poluvremena, točnije u 49. minuti Ježina je ponovno morao po loptu u svoju mrežu, a za to je bio zaslužan Miličević. Jugović je u 85. minuti zaključio još jednu tužnu gostujuću priču za Zadrane.
Kiks s Istrom i Rijekom
Ponovno su Zadrani morali na domaćem terenu anulirati gostujuće poraze, ali to više nije išlo tako glatko. Na Stanove je stigla Istra 1961, momčad koja je u tom trenutku imala šest poraza u nizu i svi su računali da će se Zadrani lako s njima obračunati. No, tako nisu mislili gosti koji su zgoditkom Bodrušića u 28. minuti priredili hladan tuš za Zadrane. Iako je Zebićeva momčad davala sve od sebe ne bi li stigla do izjednačenja, to im nikako nije polazilo za nogom. Tek je u 72. minuti Bilaver udarcem kroz šumu nogu uspio poravnati rezultat. Više od toga nije se moglo i Zadar se morao zadovoljiti bodom u toj utakmici. Realno, bio je to prvi domaći kiks, ako ne računamo prvo kolo koje je anulirano pobjedom na Poljudu.
Zadar je igrao dvije utakmice zaredom na Stanovima, nakon Istrijana stigli su Koprivničani, realno mnogo kvalitetnija momčad. Zadrani nisu dopustili novi gubitak bodova, igrali su čvrsto i unatoč nelošoj predstavi Slaven Belupa, zabilježili su pobjedu. Bila je to pobjeda kolektiva, ali zgoditkom se ipak izdvojio Ivan Ćurjurić koji je u 14. minuti “matirao” gostujućeg vratara Rodića. Jedan zgoditak je bio dovoljan za tri boda koja su donijela relativan mir na Stanove.
Zadrani su ponovno najavljivali bespoštednu borbu u gostima, ovoga puta radilo se o gostovanju u Zaprešiću. To se napokon i dogodilo, ali na nesreću bodovi su ponovno ostali na gostujućem terenu. Bila je to vrlo čudna utakmica u kojoj je momčad Dalibor Zebića imala pobjedu na dlanu ili u džepu, kako god vam drago, ali su je zbog nebrojenih gluposti ispustili u završnici susreta. Zadrani su stigli do vodstva već u 13. minuti preko Mitrovića, ali je vrlo brzo tu prednost poništio Šarić. No, Zadar ne staje, zgodicima Terkeša u 30. minuti i Šaranovića u 39. dolaze do prednosti od dva zgoditka. Kasnije se pokazalo da je za Zebićevu momčad bila kobna 43. minuta kada je Šarić smanjio zaostatak Zaprešićana na jedan zgoditak. Po izvještajima Zadar je dobro igrao i veći dio drugog poluvremena i imao prednost sve do 83. minute kada je Dodo zabio za izjednačenje. Da Zadar ne dođe do bodova pobrinuo se ponovno Šarić koji je svojim trećim zgoditkom donio Interu sva tri boda, a Zadranima punu vreću razočaranja. Potpuno opravdano jer su velike gluposti koštale Zadrane već dobivene utakmice, a kada na gostovanju zabiješ tri zgoditka i vratiš se bez boda, glava mora itekako boliti.
Da Zadrani nisu lako preboljeli tu utakmicu pokazao je sljedeći ogled na Stanovima. Stigla je Rijeka s novim trenerom Zoranom Vulićem. Treba naglasiti da se smjena trenera u prvoligašu s Kvarnera dogodila zbog loših rezultata, a također se ne smije zaboraviti da su netom prije braća Anas i Ahmad Sharbini prešli iz Rijeke u Hajduk. I takva oslabljena Rijeka bila je skoro kobna za Zadar. U prvom poluvremenu Zadar je bio bolja momčad, ali nikako nisu uspijevali složiti akciju s glavom i repom koja bi završila s loptom u mreži Riječana. Kada to nije uspjelo Zadranima, za nogom je pošlo Riječanima. Đalović je nakon velike pogreške Puljića uspio nadmudriti Ježinu i gosti su vodili na Stanovima. Zadar je izjednačio, u 49. minuti nakon što je Tadejević pogreškom ugurao loptu u svoju mrežu. No, do kraja utakmice Zadrani nisu uspjeli napraviti ništa više i nova dva boda odlepršala su sa Stanova.
Mutni Gerek
Ponovno su uslijedile najave da se na gostovanju mora nadoknaditi izgubljeno, a prva prigoda bila je Lokomotivi otkinuti pokoji bod na Maksimiru. I to je uslijedilo, novo rezultatsko razočaranje. No, s jednom vrlo važnom iznimkom. Možda i prvi put u ovome prvenstvu Zadar je mogao pronaći opravdanje u sucu Gereku koji ih je očito oštetio. Dvije situacije, točnije odluke ljudi u crnom bile su odlučujuće za ovaj poraz Zebićeve momčadi. Prva se dogodila u prvom poluvremenu kada je Šaranoviću poništen posve regularan zgoditak, nakon što je Gerek uvažio označavanje zaleđa svoga pomoćnika. Drugo je isključiva pogreška Gereka koji je u 70. minuti sudio nepostojeći start Puljić u kaznenom prostoru i Bule je iz jedanaesterca donio pobjedu Dinamovoj podružnici. Prvo gluposti u Zaprešiću pa sudački previdi u Maksimiru. Nezgodno.
Nova prilika za iskupljenje uslijedila je u Stanovima. Zadrani su dočekali Varteks koji je kolo prije pred svojim gledateljima stradao od Osječana. I oni su tražili iskupljenje, ali bez svog najboljeg igrača Miljenka Mumleka. Ovom susretu prethodila je sedmodnevna kiša pa su na Stanovima dobro izračunali da će travnjak nakon petnaestak minuta nalikovati oranici, a u takvim uvjetima najbolje je igrati preko bokova nabačajima u šesnaesterac gostiju. To se pokazalo pravim pogotkom, kao i Zebićev potez da omalenog i brzog Šaranovića zamijeni korpulentnim Santinijem. Upravo je Ivan Santini s dva zgoditka obilježio ovaj susret i Zadru donio tri boda. Tri boda koja puno znače prije tri teške utakmice koje slijede. Zadar je time dobio još jednog napadača na kojeg se mora najozbiljnije računati protiv Zagreba u Kranjčevićevoj, Hajduka na Stanovima i Cibalije u Vinkovcima. Živi bili pa vidjeli kako će se stvari nadalje odvijati. Do sada nije bilo toliko loše, ali moglo je i mnogo, mnogo bolje.


Pregled:


1. kolo
ZADAR 0 – CIBALIA 3
ZADAR – Igralište u Stanovima. Gledatelja: 1.500. Sudac: Igor Križarić (Čakovec) 6.5. Pomoćnici: Borut Križarić (Čakovec) i Saša Fegeš (Nedelišće). Strijelci: 0:1 Kresinger (64′), 0:2 Baraban (67′), 0:3 Mazalović (86′) Žuti kartoni: Jozinović, Puljić (Zadra); Milardović, Parmaković, Lučić (Cibalia).
ZADAR: Ježina 5, Jozinović 5, Puljić 5, Šiklić 5, Bilaver 5,5, Alimanović 5 (od 74. Kurtin -), Ljubičić 5, Milin 5(od 68. Ćurjurić-), Cela 5,5, Terkeš 5, Šaranović 6. Trener: Dalibor Zebić.
CIBALIA: Antolović 6, Rugašević 6, Parmaković 6, Lučić 6, Tomić 6, Husić 6,5, Milardović 7, Malčić 6 (od 61. Baraban 7), Pavličić 6 (od 78. Mazalović), Grgić 6,5 (od 90. Kujundžija -), Kresinger 7. Trener: Stanko Mršić.
2. kolo
HAJDUK 0 – ZADAR 1
SPLIT – Gradski stadion u Poljudu. Sudac: Ivo Krečak (Šibenik). Pomoćnici: Igor Krmar (Zagreb) i Krunoslav Ambrinac (Zagreb). Strijelac: 0:1 Šaranović (68′). Žuti kartoni: Smoje, Buljat (Hajduk), Bećiri, Ljubičić, Puljić, Ćurjurić, Ježina, Terkeš (Zadra).
HAJDUK: Subašić 7, Rubil 5, J. Buljat 5, Strinić 5, Smoje 5, Andrić 5 (od 75. Oremuš), Gabrić 5, Cernat 5, (od 46, Tičinović 5), Ibričić 5, Vukušić 5 (od 54. Paraiba 5), Rodić 5. Trener: Ante Miše.
ZADAR: Ježina 7,5, Jonjić 7, Bećiri 7, Puljić 7, Jozinović 7, Alimanović 7(od 67. Kurtin 7), Ljubičić 8, Maruna 7, Jerbić 7(od 85. Milin), Terkeš 7 (od 74. Ćurjurić 7), Šaranović 8. Trener: Dalibor Zebić.
3. kolo
ZADAR 2 – ŠIBENIK 1
ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 2.000. Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb). Pomoćnici: Tvrtko Jureša (Zagreb) i Mladen Lončar (Virovitica). Strijelci: 1:0 Terkeš (10. -11 m), 1:1 Zec (55). Žuti kartoni: Puljić, Ljubičić, Alimanović, Surać (Zadar), Duro, Zoričić (Šibenik).
ZADAR: Ježina 6, Jonjić 6, Bećiri 6,5, Puljić 5,5, Jozinović 6,5, Alimanović 6,5 (od 64. Ćurjurić 7), Jerbić 6 (od 73. Surać 6), Maruna 6 (od 79. Cela), Ljubičić 6,5, Šaranović 6,5, Terkeš 6,5. Trener: Dalibor Zebić.
ŠIBENIK: Blažević 7, Medvid 6, Budiša 5,5, Vidić 6, Zoričić 5,5, Ademi 6, Duro 5,5, Bačelić-Grgić 5,5 (od 79. Elez), Dajić 5,5 (od 87. Dajić), Alispahić 5,5, Zec 6,5. Trener: Anđelko Godinić.
4. kolo
KARLOVAC 2 – ZADAR 0
KARLOVAC – Stadion Branko Čavlović-Čavlek. Gledatelja: 3.500. Sudac: Ante Vučemilović (Osijek) – 7. Strijelci: 1:0 Kovačević (40′), 2:0 Paracki (47′)
KARLOVAC: Sunara 7, Pilipović 7, Vukman 7,5, Paracki 8, Barić 6,5, Novinić 6,5 (70′ Tokić -), Jerenić 6,5 (66′ Stefančić 6), Kovačević 7,5, Z. Pamić 6 (81′ Lajtman -), Bunoza 7, Karabatić 7. Trener: Igor Pamić.
ZADAR: Ježina 6, Bilaver 5, (46′ Maruna 5), Bećiri 5 (76′ Kurtin -), Jonjić 5, Jozinović 5,5, Šiklić 5, Surać 6, Šaranović 5, Jerbić 5 (58′ Ćurjurić 5,5), Terkeš 5,5, Ljubičić 6. Trener: Dalibor Zebić.
5. kolo
ZADAR 0 – DINAMO 0
ZADAR – Stadion Stanovi. Gledatelja: 4.000. Sudac: Bruno Marić (Daruvar) 6,5. Pomoćnici: Conjar (Osijek), Mergeduš (Nova Gradiška). Strijelci: Žuti kartoni: Surać (Zadar); Lovren, Mandžukić (Dinamo).
ZADAR: Ježina 6,5, Jonjić 6,5, Bećiri 6,5, Puljić 6,5, Bilaver 6,5, Surać 6,5, Ljubičić 6,5, Alimanović 6,5 (od 66′ Ćurjurić 6,5), Jozinović 6 Terkeš 6 (od 58′ Mršić 6), Šaranović 6 (od 83′ Cela -). Trener: Dalibor Zebić.
DINAMO: Butina 6, Tomečak 6, Barbarić 6, Bišćan 6, Lovren 5,5, Vrdoljak 5, Badelj 5,5 (od 82′ Kramarić -), Morales 5,5, Slepička 5 (od 58′ Papadopulos 5) , Mandžukić 6, Sivonjić 5 (od 55′ Sammir 5). Trener: Krunoslav Jurčić.
6. kolo
MEĐIMURJE 3 – ZADAR 0
ČAKOVEC – Igralište SRC Mladost. Gledatelja: 2500. Sudac: Dalibor Mlakar. Pomoćnici: Krmar i Vukušić (svi Zagreb). Strijelci: 1:0 Eliomar (1′), 2:0 Golubović (4′), 3:0 Vuka (84′). Žuti kartoni: Aganović, Silva, Vuka (Međimurje); Bilaver (Zadar).
MEĐIMURJE: Banović 6,5, Georgievski 6,5, Andre Silva 6,5, Amauri 6, Melnjak 6, Darmopli 7, Aganović 6, Cicero Lima 7, Eliomar 6,5, Žuljević 6, Golubović 6,5 (od 23′ Vuka 6,5). Trener: Mario Ćutuk.
ZADAR: Ježina 6, Puljić 5, Bećiri 5,5, Jonjić 5, Bilaver 5,5 (od 60′ Kurtin 5,5), Jerbić 5, Ljubičić 6, Alimanović 5,5 (od 46′ Ćurjurić 5,5), Jozinović 5,5, Terkeš 5,5, Šaranović 5,5 (od 65′ Mršić 5,5). Trener: Dalibor Zebić.
7. kolo
ZADAR 2 – CROATIA S. 0
ZADAR – Stadion Stanovi. Gledatelja: 1.000. Sudac: Marko Matoc (Zaprešić) 6. Pomoćnici: Željko Grgec (Bistra) i Željko Novosel (Vrbovec). Strijelci: 1:0 Ćurjurić (5′), 2:0 Jozinović (82′). Žuti kartoni: Jonjić, Šaranović, Milin (Zadar); Guja (Croatia Sesvete).
ZADAR: Ježina 6, Jonjić 6, Bećiri 5,5, Puljić 5,5, Bilaver 5,5, Surać 5,5, Ljubičić 6 (od 81′ Jerbić -), Ćurjurić 6,5 (od 68′ Milin 5,5), Jozinović 6,5, Terkeš 5,5, Šaranović 5,5 (od 85′ Santini -). Trener: Zvonimir Jurić.
CROATIA SESVETE: Radoš 5,5, Mamić 5,5, Mus 5, Barukčić 5 (od 46′ Čižmek 5,5), Celišćak 5, Labudović 5, Guja 5, Bošnjak 5, Agić 5, Palić 5 (od 67′ Puškarić 5), Smajlović 5,5 (od 79′ Babić -). Trener: Nenad Gračan.
8. kolo
OSIJEK 3 – ZADAR 0
OSIJEK – Stadion u Gradskom vrtu. Gledatelja: 1.500. Sudac: Draženko Kovačić (Križevci) 7. Strijelci: 1:0 Pavličić (12), 2:0 Miličević (49), 3:0 Jugović (85). Žuti kartoni: Ćurjurić i Puljić, Mršić (Zadar).
OSIJEK: Kardum 6,5, Ibriks 6,5, Pranjić 7, Vida 7, Đikić 6,5, Kurtović 7 (od 78. Šorša -), Pavličić 6,5 (od 66. Todorčev 6,5), Jugović 6,5, Knežević 6,5, Miličević 7,5, Nikšić 6,5.
ZADAR: Ježina 6, Bilaver 6,5, Bećiri 5,5, Jonjić 5,5, Jozinović 5,5, Surać 6, Ćurjurić 6 (od 69. Kurtin 5,5), Puljić 5,5, Ljubičić 6 (od 80. Jerbić -), Santini 5 (od 46. Mršić 6,5), Terkeš 5,5. Trener: Dalibor Zebić.
9. kolo
ZADAR 1 – ISTRA 1961 1
ZADAR – Stadion Stanovi. Gledatelja: 1000. Suci: Marijo Strahonja (Zagreb) 6, Josip Havaić i Goran Dević (oba Koprivnica). Strijelci: 0:1 Bodrušić 28′, 1:1 Bilaver 72′. Žuti kartoni: Mitrović 80′ (Zadar); Mešić 44′ (Istra).
ZADAR: Ježina 5,5, Puljić 6, Milin 5,5, Bećiri 5,5, Jozinović 5,5 (od 63′ Mršić 5,5), Ćurjurić 5,5 (od 63′ Mitrović 5,5), Surać 5,5, Ljubičić 5, Bilaver 6, Šaranović 5,5 (od 81′ Santini -), Terkeš 5,5. Trener: Dalibor Zebić.
ISTRA 1861: Lisjak 5,5, Kacić 6, Deak 6, Barišić 6, Bodrušić 6, Mašić 5,5, Anđelković 5,5, Marković 5,5 (od 80′ Švrljuga -), Župan 5,5 (od 64′ Tadić 5,5), Šehić 6 (od 90′ Okić -), Traore 5,5. Trener: Elvis Scoria.
10. kolo
ZADAR 1 – SLAVEN B. 0
ZADAR – Stadion Stanovi. Gledatelja: 1.200. Sudac: Igor Pristovnik 6,5. Pomoćnici: Mate Matić, Marin Čavlina (svi Zagreb). Strijelac 1:0 Ćurjurić (14′): Žuti kartoni: Jonjić, Bilaver (Zadar); Posavec, Tepurić (Slaven Belupo).
ZADAR: Ježina 6, Jonjić 6,5, Milin 6,5, Puljić 6,5, Bilaver 6,5, Surać 6, Ljubičić 6, Ćurjurić 6,5 (od 71′ Mitrović 6), Jozinović 6, Šaranović 6 (od 71′ Mršić 6), Terkeš 6 (od 84′ Santini -). Trener: Dalibor Zebić.
SLAVEN BELUPO: Rodić 5,5, Purić 5 (od 61′ Jambrušić 5), Rogulj 5,5, Csizmadia 5, Maras 5,5, Papa 5,5, Nynkeu 5 (od 53′ Šafarić 5), Delić 5,5, Posavec 5, Vojnović 5, Tepurić 5 (od 69′ Poredski 5). Trener: Zlatko Dalić.
11. kolo
INTER 4 – ZADAR 3
ZAPREŠIĆ – Gradski stadion. Gledatelja: 300. Suci: Antun Vučemilović (Osijek), Borut Križarić (Čakovec) i Saša Fegeš (Nedelišće). Strijelci: 0:1 Mitrović 13′, 1:1 M. Šarić 26′, 1:2 Terkeš 30′, 1:3 Šaranović 39′, 2:3 M. Šarić 43′, 3:3 Dodo 83′, 4:3 M. Šarić 90′. Žuti kartoni: Šaranović, Bilaver, Mršić (Zadar).
INTER: Brašnić 5 (od 46′ Čović 6), Krznar 5, Golem 5, Barišić 5, Batarelo 5 (od 87’Kujundžija ), Grgurović 6, M. Šarić 7, T. Šarić 5,5, Stipković 5,5 (od 67′ Bosec -), Gulić 6,5, Dodo 7. Trener: Borimir Perković.
ZADAR: Ježina 5,5, Puljić 5, Milin 5, Bećiri 5, Jozinović 5,5 (Mršić 43′ 5), Mitrović 5,5 (od 56′ Ćurjurić -), Ljubičić 5, Surać 5,5, Bilaver 5,5, Terkeš 6,5 (od 82′ Cela ), Šaranović 6. Trener: Dalibor Zebić.
12. kolo
ZADAR 1 – RIJEKA 1
ZADAR – Stadion Stanovi. Gledatelja: 1.800. Sudac: Vlado Svilokos (Sisak) 6. Strijelci: 0:1 Đalović (17′), 1:1 Tadejević (49′ – 11m). Žuti kartoni: Jonjić, Milin (Zadar), Đalović (Rijeka).
ZADAR: Ježina 5,5, Jonjić 5,5, Milin 6, Surać 6,5, Šaranović 5,5 (od 70′ Santini-), Alimanović 6, Cela 6 (od 80′ Maruna -), Čurjurić 6, Puljić 5, Terkeš 5, Mitrović 5,5 (od 64′ Ljubičić -). Trener: Dalibor Zebić
RIJEKA: Mance 5,5, Turkalj 5,5, Čagalj 6, Budicin 6, Tadejević 5, Čulina 5,5 (od 90′ Germano -), Pamić 6, Landeka 6, Štrok 6 (od 74′ Kreilach -), Đalović 7 (od 90′ Gerc -), Križman 5,5. Trener: Zoran Vulić
13. kolo
LOKOMOTIVA 1 – ZADAR 0
ZAGREB – Stadion Maksimir. Gledatelja: 70. Sudac: Gerek (Zabok) 5. Pomoćnici: Novosel (Vrbovec), Mergeduš (Nova Gradiška). Strijelac: Bule (70′ – 11m). Žuti kartoni: T. Puljić, Martinac, Bagarić, Antolić (Lokomotiva), Bilaver, Jonjić, Milin, Ljubičić (Zadar). Crveni karton: Martinac (90′). Isključenje: Dalibor Zebić (69′).
LOKOMOTIVA: Kelava 6, Herceg 6 (od 65′ Peko 5), T. Puljić 6,5 , Bagarić 6, Musa 6, Vrsaljko 6, Sopić 6,5, Antolić 6 (od 83′ Maleš -), Martinac 6,5, Jelić 5,5 (od 46′ Havojić 6), Bule 6,5. Trener: Roy Ferenčina.
ZADAR: Ježina 6, Jonjić 6, Milin 6 (od 79′ Santini -), A. Puljić 6, Bilaver 6,5, Surać 6,5, Ljubičić 6,5, Mršić 6, Mitrović 6 (od 74′ Ćurjurić -), Šaranović 6,5, Terkeš 6. Trener: Dalibor Zebić.
14. kolo
ZADAR 2 – VARTEKS 0
ZADAR – Stadion na Stanovima. Gledatelja: 1.000. Sudac: Jurica Mihalj (Velika Mlaka), pomoćnici: Igor Krmar i Andrija Olujić (oba Zagreb). Strijelci: 1:0 Santini 16′, Santini 55′. Žuti kartoni: Santini 16′, Bilaver 19′, Mitrović 49′, Ćurjurić 67′, Ježina 78′, Mršić 85′ (Zadar); Škvorc 22′, Krklec 55′, Conjar 57′ (Varteks).
ZADAR: Ježina 6, Puljić 6,5, Skočibušić 6, Jonjić 6,5, Mršić 6,5, Ćurjurić 7, Jerbić 6 (od 38′ Mitrović 6), Surać 6,5, Bilaver 7 (od 76′ Maruna-), Terkeš 6, Santini 7,5 (od 57′ Šaranović). Trener: Dalibor Zebić.
VARTEKS: Krklec 6, Šimek 5, Ivančić 5, Škvorc 5, Conjar 5 (od 60 Golubar -), Prahić 5,5 (od 73′ Vuk-), Jagačić 5,5, Hojski 6, Tkalčić 5,5, Mujanović 6, Smrekar 5,5. Trener: Dražen Besek.




 


Prva HNL


!,<!,<!,<!,<!,<!,< Dinamo 14 10 2 2 44:8 32
Cibalia 14 8 4 2 22:6 28
Osijek 14 8 3 3 31:23 27
Šibenik 14 8 3 3 15:14 27
Sl. Belupo 14 8 2 4 26:22 26
Karlovac 14 6 5 3 13:9 23
Rijeka 14 5 4 5 23:20 19
Hajduk 14 5 4 5 14:12 19
Lokomotiva 14 6 1 7 16:21 19
Zadar 14 5 3 6 13:19 18
Inter 14 5 2 7 21:22 17
Međimurje 14 5 2 7 20:31 17
Varteks 14 4 3 7 14:21 15
Istra 1961 14 3 3 8 14:27 12
Croatia S. 14 1 4 9 17:31 7
Zagreb 14 2 1 11 14:31 7


 


Odgoda utakmice Raštane – Zadar


U NK Zadar ponovno vlada tuga. U petak navečer otac prvotimca Zadra Josipa Bilavera Branko smrtno je stradao u prometnoj nesreći kod Smokovića. Iz tog razloga je i odgođena za jučer planirana ogledna utakmica Raštane – Zadar. I ovim putem izražavamo duboku sućut Josipu i njegovoj obitelji uime Zadarskog lista.