Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Trofej fair-playa pripao momčadi Brodsko-posavske županije

Autor: Siniša Klarica

15.11.2009. 23:00
Trofej fair-playa pripao momčadi Brodsko-posavske županije

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Na 15. SŠNIDOR-u što se u Zadru održavao pod visokim pokroviteljstvom hrvatske premijerke Jadranke Kosor, sudjelovalo je 1.200 sportaša-invalida. HVIDR-a Zadarske županije osvojila je 18. mjesto
HVIDR-a Grada Zagreba ukupni je pobjednik 15. svešportskih igara invalida Domovinskog rata što su se od petka do nedjelje održavale na sportskim terenima u Zadru. Zagrepčani su bili najbolji s 200 osvojenih bodova ispred drugoplasirane momčadi HVIDR-e Sisačko-moslavačke županije, koja je osvojila 176 bodova i HVIDR-e Varaždinske, koja je osvojila 159 bodova.
Veliki prijelazni pehar, stilizacija simbola hrvatskog otpora vodotornja u Vukovaru, predstavniku HVIDR-e Grada Zagreb Marinku Milošu predao je saborski zastupnik Josip Đakić. Miloš se zahvalio, druga uzastopna pobjeda, i rekao da su ovih dana invalidi-sportaši bili samo sportski suparnici, a ne protivnici koje i danas nadahnjuju u pehar urezane riječi „Zajedno u ratu – zajedno u miru”. U natjecanju bez ijedne primjedbe ili nesportskog ponašanja Trofej fair-playa osvojila je momčad Brodsko-posavske županije. HVIDR-a Zadarske županije osvojila je 18. mjesto.
Na 15. SŠNIDOR-u što se u Zadru održavao pod visokim pokroviteljstvom hrvatske premijerke Jadranke Kosor, sudjelovalo je 1.200 sportaša-invalida iz županijskih podružnica HVIDR-e RH, a ukupno 252 odličja podijelili su najboljima, uz predsjednika HVIDR-e RH Josipa Đakića, njegovi kolege saborski zastupnici Branko Kutija i Ivo Grbić te zadarski župan Stipe Zrilić. Župan Zrilić je, obraćajući se svim natjecateljima, rekao da mnogi danas mogu naučiti iz promišljanja naših invalida Domovinskog rata koja su oni imali 1991. kada su se oduprli neprijatelju i toj borbi dali svoje zdravlje i dijelove tijela. Stoga je župan Zrilić pozvao invalide sportaše da ponovno posjete Zadar. Josip Đakić ponovio je da će se, unatoč štednji i sljedeće godine invalidi-sportaši naći na jednom ovakvom okupljanju.
 


Rezultati 15. ŠNIDOR-a:


Boćanje: 1. Splitsko-dalmatinska županija, 2. Šibensko-kninska županija 3. Primorsko-goranska županija.
Elektronski pikado: 1. Zagrebačka županija, 2. Grad Zagreb, 3. Sisačko-moslavačka županija.
Kuglanje: 1. HVIDR-a HVO Herceg-Bosna, 2. 2. Međimurska županija, 2. Karlovačka županija.
Plivanje: 1. HVIDR-a HVO Herceg-Bosna, 2. Grad Zagreb, 3. Sisačko-moslavačka županija.
Stolni tenis: 1. Varaždinska županija (jedina momčad koja je obranila pojedinačni naslov osvojen prošle godine), 2. 1. HVIDR-a HVO Herceg-Bosna, 3. Zagrebačka županija.
Streljaštvo: 1. Karlovačka županija, 2. Grad Zagreb, 3. Sisačko-moslavačka županija, 3.
Šah: 1. Grad Zagreb, 2. Virovitička županija, 3. Brodsko-posavska županija.
Sportski ribolov: 1. Varaždinska županija, 2. Istarska županija, 3. Splitsko-dalmatinska županija.
Utrka u kolicima: 1. Brodsko-posavska županija, 2. Grad Zagreb, 3. Varaždinska županija.
Viseća kuglana: 1. Grad Zagreb, 2. Sisačko-moslavačka županija, 3. Varaždinska županija