Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Bod (ni)je korak naprijed

15.11.2010. 23:00
Bod (ni)je korak naprijed


Zadar je dvoboj s Crikvenicom otvorio s Humboltom, Jerakom, Samaržijom, Pešom, Suraćem i Mijolovićem – šestoricom igrača koji sasvim dobro kotiraju u Prvoj HRL


Je li čaša napola puna ili napola prazna, odnosno jesu li rukometaši Zadra uspjeli u susretu devetog kola s Crikvenicom ili podjela bodova spada u red neuspjeha? Najbolji odgovor na ovo pitanje dat će vrijeme, tj. nadolazeće utakmice u kojima će “plavi” nastaviti pohod prema zacrtanih osam-deset bodova do polusezone i u konačnici – ostanku u ligi. Do tada, njihov prošlotjedni ogled s Kircima možemo gledati iz dvije perspektive. Iz prve, one pozitivne, do kraja prvenstva ostalo je još mnogo utakmica, a samim time, za ostvarenje primarnog ovosezonskog cilja – više nego dovoljno vremena. Iako su “plavi” u završnicu subotnjeg dvoboja ušli s prednošću od četiri gola, a na kraju uzeli (samo) bod, treba naglasiti da se Crikvenica predstavila u vrlo dobrom, čvrstom izdanju, te da je izgledno da njihov prvi gostujući pozitivan rezultat neće ostati i jedini. Slijedom navedenog, bod u srazu s takvom momčadi je osvojen bod. Nadalje, iluzorno je očekivati da se pozitivan šok koji se očekivao dolaskom novog trenera Miroslava Čačića dogodi preko noći. Čačić je dobio priliku da stvari postavi na svoje mjesto, ali mu treba dati i vremena.
– Iako smo imali pobjedu u rukama, smatram da protiv Crikvenice nismo izgubili bod, već obrnuto. Isto tako, i gostujuća je momčad mogla slaviti. Zadovoljan sam našom igrom u obrani, igrači su poštovali glavninu dogovorenih zamisli i limitirali Crikvenicu na mali broj pogodaka. Nažalost, njihovi odlični vratari spriječili su nas da zabijemo više. U svakom slučaju, bod će nam poslužiti kao poticaj za nastavak Prvenstva. Vjerujem u ovu momčad i ne bojim se za njen plasman – istaknuo je Miroslav Čačić.
Defetisti bi pak rekli da je Zadar, gledano kroz prizmu remija sa Spačvom – jednom od najkvalitetnijih momčadi u ligi protiv koje je neodlučen ishod nedvojbeno bio uspjeh, u nedjelju izgubio bod. Naime, izuzev sjajnog Perčina i ništa lošijeg Bobanovića na vratima, Crikvenica ne spada u red momčadi čiji sastav i rezultati ulijevaju protivniku strah. S druge strane, Zadar je dvoboj devetog kola otvorio s Humboltom, Jerakom, Samaržijom, Pešom, Suraćem i Mijolovićem – šestoricom koja, barem na papiru, sasvim dobro kotira u Prvoj HRL.
Mogli bi se i dalje nabrajati razlozi za i protiv, no bespotrebno. Za mlijekom, prolivenim ili ne, zaista nema smisla plakati. Do isteka polusezone ostala su još četiri kola, nakon kojih će i valorizacija učinka “plavih” imati više smisla.