Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Doigravanje i dalje blizu

15.11.2011. 23:00
Doigravanje i dalje blizu


Stolnotenisači Donata u šestom kolu Superlige stigli su do vrijedne pobjede protiv varaždinskog Željezničara i na taj način ostali u igri za plasman u doigravanje, za što će im biti potrebno u konačnici zauzeti jedno od prva četiri mjesta. Trenutačno su Zadrani tu negdje. Formalno su peti, s istim brojem bodova kao trećeplasirani Libertas i četvrtoplasirana Pula s omjerom 4:2. U ovom trenutku je jasno ono što je bilo jasno odavno, a to je da zagrebački Dr. Časl ponovo neće imati konkurenta, što zbog svoje kvalitete, ali mnogo više zbog poprilično slabe lige kojoj se netko ničim izazvan odlučio dati ime “Superliga”. Iznenađanje je sastav Zagreba, koji je jedina momčad, uz Dr. Časl, za sada neporažena. Doduše, iako imaju poprilično mlad sastav, Zagreb je najtalentiranija hrvatska momčad, a igrači poput Čipina, Kojića i Zeljka spadaju u budućnost hrvatskog stolnog tenisa, tako da je u ne baš jakoj ligi tako talentirana momčad ipak dokazala da može doći do izražaja.
Sve u svemu, čini se da su Dr. Časl i Zagreb sigurni putnici za doigravanje. Libertas, iako nije napravio razliku nad konkurentima, trebao bi zauzeti treće mjesto, jer Neven Juzbašić, Marko Habijanec i mladi Miho Simović definitivno kvalitetom spadaju u TOP 4 lige. Za četvrto mjesto trebali bi se boriti Pula i Donat, ali i osječka Olimpija koja je u prvom kolu na svom terenu neočekivano stradala od Donata. Osječani su uspjeli skupiti sasvim solidnu i iskusnu momčad koja bi se u konačnici mogla boriti za ulazak u doigravanje. Trenutačno su na samo jednom bodu iza Pule, Donata i Libertasa. Iskusni Atiković i Knežević i neloši Borčić imaju snage mnogima pomrsiti planove.
Što se zadarskog sastava tiče, njihovo mjesto na ljestvici je sasvim solidno s obzirom na igrače koji ove sezone nastupaju za Donat. Alan Jalžabetić, Tomislav Maraković i Domagoj Maglić ne spadaju u vrh hrvatskog stolnog tenisa. Prošle sezone nastupali su za Dugo Selo. Ovaj put su u zadarskom sastavu, a to je ipak liga iznad Dugog Sela. Neočekivano su dobili Olimpiju i Pulu u gostima i uspjeli sebi nakon šest kola osigurati solidnu poziciju s kojom bi mogli napasti plasman u doigravanje, po riječima trenera Denisa Karlovića, cilj ove sezone koji bi usput i bio golemi uspjeh.


Prva HSTL


Rezultati 6. kola: Donat – Željezničar 4:2, Zagreb – Dugo Selo 4:0, Transagra – Libertas 1:4, Olimpija – Dr. Časl 0:4, Vodovod – Pula 0:4
Dr. Časl 14, Zagreb 12, Libertas, Pula, Donat 10, Olimpija, Vodovod Osijek 9, Željezničar 7, Transagram, Dugo Selo 6