Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Generale, Zadar te čeka! (FOTOGALERIJA)

Autor: Siniša Klarica

15.11.2012. 23:00
Generale, Zadar te čeka! (FOTOGALERIJA)

Foto: Zvonko KUCELIN



Konačno oslobađanje generala Ante Gotovine i Mladena Markača, gradski su oci odlučili proslaviti  velikim veseljem na Narodnom trgu. S  trga je poslana poruka generalu Gotovini  da ga Zadar, grad u kojem je kao zapovjednik, izvojevao prvu veliku pobjedu u Domovinskom ratu, ovih dana  željno očekuje kako bi mu odao priznaje  za sve ono što je učinio za Hrvatsku i  njenu slobodu.
Baš na ovom istom trgu,  upriličen je skup podrške Gotovini kad  se skupilo gotovo 10.000 ljudi ogorčenih  na navode tek podignute optužnice, za  koje su svi znali da nisu utemeljeni.
No  sinoć je ta duga pravna golgota stavljena  u stranu i nekoliko stotina Zadrana moglo je uživati u glazbi. Nastupile su  klape: Puntamika Line, Kontrada, Niko,  ženska klapa Kožino, Bepo Matešić, David Ricov, Mladen Grdović, Vili Kalmeta,  grupa Kanela, Zaratino band, grupa i  Dalmatico. Sloboda za generale, proslavljena je velikim vatrometom, a svi  zadarski ugostiteljski objekti dobili su  dozvolu za rad do sitnih jutarnjih sati.