Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Sikirić, Rozga, sestre Husar – u humanitarne svrhe zapjevali Zadranima

15.11.2013. 23:00
Sikirić, Rozga, sestre Husar – u humanitarne svrhe zapjevali Zadranima


Sestre Husar, Alen Nižetić, Andrea Šušnjara, Jelena Rozga, Milan Terze, Ivica Ićo Sikirić… samo su dio pjevača nacionalnog kalibra koji su u četvrtak navečer u dvorani Jazine nastupili u sklopu humanitarnog koncerta »Moja arena – put u život« u organizaciji sestara Klanjateljica Krvi Kristove. Nažalost, iako koncertu naposljetku nisu prisustvovale Zorica Konđa i Meri Cetinić, u zakladi »Marija de Mattias« bili su zadovoljni odzivom, kako izvođača, tako i publike.
– Ovo je prvo ovakvo događanje koje smo organizirali. Naša zaklada nije imala takvih iskustava do sad i nadamo se da će ovaj koncert biti prvi u nizu jedne tako dobre tradicije. Željeli smo ciljano prezentirati zakladu široj regiji kao i prikupiti sredstva za naš rad, kazala je sestra Ljubica Radovac, voditeljica razvoja programa zaklade, dodajući kako je u fokusu prvenstveno terapijska zajednica za liječenje ovisnika Centar »Marjanovac« koja se nalazi u krizi i pred zatvaranjem.
– Zajednica je smještena u blizini Banja Luke, skrbi o bivšim ovisnicima i ovisnicama iz cijele regije i nikada nikome nije zatvorila vrata bez obzira na vjeru i naciju, kazala je Radovac, dodajući kako će prikupljeni novac biti usmjeren i ka pomoći nadarenim studentima i učenicima, ali i djeci s poteškoćama u razvoju te osobama s invaliditetom.
– Svi zajedno trebamo osvijestiti da su i oni jednako važni i da se ljudsko i kršćansko dostojanstvo treba prepoznati i cijeniti, poručila je.
Podrška im se pruža u smislu malih inicijativa integracije, u obliku susreta na koje se odazivaju redovne škole i u sklopu kojih se održavaju međusobna druženja. Zadar su pak odabrali za koncert, kaže, jer ih je taknula informacija u medijima da je Zadar trenutno grad koji je vodeći po problematici ovisnosti.
– Nismo ostali ravnodušni na to, a kako smo već imali ideju, odlučili smo da s koncertom idemo prema Zadru. A Zadar je pokazao da ima srce te smo jako zadovoljni učinjenim, kazala je Ljubica Radovac.
Zaklada »Marija de Mattias« je osnovana 2007. godine u Zagrebu, a nosi ime po utemeljiteljici Družbe Klanjateljica Krvi Kristove koja je rad na edukativnom i odgojnom planu temeljila na poštivanju dostojanstva svake osobe otkupljene Krvlju Kristovom, osobito žena. Promiče i podržava djelatnosti kojima se unapređuje humanitarni rad i potiče težnja za unapređivanjem ljudskog i kršćanskog dostojanstva svakog čovjeka u društvu.