Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Plesno-koreografska radionica Antitijela

15.11.2016. 23:00
Plesno-koreografska radionica Antitijela


Zadarski plesni ansambl i Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar ugošćuju plesno-koreografsku radionicu Antitijela u Zadru 18., 19. i 20. studenog. Radionicu Antitijela vodit će Nikolina Pristaš u suradnji s Josipom Štulić.
Antitijela su istraživački projekt izvedbene skupina BADco., koji je usmjeren na prijenos koreografsko-plesnih znanja akumuliranih u posljednjih 17 godina rada skupine. Iniciran je s namjerom da se znanja koja budu «skrivena» u plesnim izvedbama, konkretno – metodološke alatke i poetičke preokupacije – zabiježe te kroz praktičan rad prenesu mlađim generacijama plesnih umjetnica, ali i šire, zainteresiranoj publici.
U tom projektu su u 2015. godine sudjelovale i mlade zadarske plesne umjetnice Josipa Štulić, Matea Bilosnić i Filipa Bavčević, plesna umjetnica i učiteljica plesa Iva Hladnik, plesačica, istraživačica Bertha Bermudez i dramaturginja Bojana Cvejić.
Radionica će se odvijati u plesnoj dvorani Glazbene škole i plesnoj dvorani Zadarskog plesnog ansambla. Svi zainteresirani mogu se javiti u inbox Zadarskog plesnog ansambla. Zadarski plesni ansambl i ovom radionicom nastavlja svoje nastojanje za profesionalizacijom i decentralizacijom plesne umjetnosti u Hrvatskoj.