Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Pomirenje umirovljenika nije na vidiku

15.11.2016. 23:00
Pomirenje umirovljenika nije na vidiku


Zbog “jedne večere” razdor i svađa među zadarskim umirovljenicima i dalje traje, pa su se tako opet sukobili i to javno, pisanim priopćenjima, tajnik Matice umirovljenika Zadarske Županije Duško Vuković i predsjednica Udruge umirovljenika Jazine 1 – Dušanka Raspović.
Vuković je naime, pozvao Raspović da se odazove sastanku koji bi se trebao održati u petak u prostorijama Matice, a kako je napisao – “vezano za posljednje događaje oko neprimjerenih i netočnih izjava i navoda plasiranih u javnost”.
– Molimo predsjednicu Raspović da u skladu sa Statutarnim odredbama Matice umirovljenika Zadarske županije, kroz razgovor s rukovodstvom Matice, pruži dodatna objašnjenja kako bismo o svemu mogli informirati Predsjedništvo i Izvršni odbor – napisao je Vuković.
Raspović mu je na to odgovorila kako joj ne pada na pamet nikakvo sastajanje i odgovorila da joj objasni koje su to “neprimjerene i netočne izjave plasirane u javnost i da ona iza svega čvrsto stoji”.
– Ne stojim iza vas, jer vi se potpisujete kao tajnik Matice umirovljenika Zadarske županije koja po statutu mora biti nestranačka udruga, isto kao i Udruga umirovljenika Jazine 1, koja je volonterska i nestranačka udruga. A vi, gospodine Vukoviću, ste u sukobu interesa jer ste vijećnik – Hrvatske stranke umirovljenika u Gradu Zadru. I vaše odluke i potpisi našoj su udruzi nevažeći! Stoga vas lijepo molim da se uhvatite pozitivnog posla i da se ne bavite glupostima i sramotite stranku i udruge! – poručila je Vukoviću Dušanka Raspović.
Svađa je, podsjećamo, započela početkom ovoga mjeseca nakon što je Dušanka Raspović javno prozvala čelnike zadarskih umirovljenika zbog Susreta umirovljenika Dalmacije koji se održao u Falkensteiner hotelima na Boriku.
Naime, prema njezinim tvrdnjama veliki dio umirovljenika nije bio na tom susretu jer “jednostavno nisu znali gdje trebaju doći” pa je tako od 1.500 registriranih članova Matice umirovljenika Zadarske županije, tek njih 100-tinjak bilo tog vikenda na Boriku.
Kada je počelo “prepucavanje” oko mjesta održavanja tradicionalnog Susreta umirovljenika Dalmacije, ona je kako tvrdi, nazvala Maticu umirovljenika Hrvatske u Zagrebu i kolege u Dubrovniku i oni su joj rekli da je mjesto održavanja hotel Falkensteiner na Boriku, dok su joj zadarski čelnici uporno tvrdili da se umirovljenici sastaju u Biogradu.