Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Bajlo: Dovest ćemo 5-6 istinskih pojačanja

Autor: Drago Bajković

15.12.2008. 23:00
Bajlo: Dovest ćemo 5-6 istinskih pojačanja


Još uvijek nismo objavili imena igrača koje ćemo staviti na transfer listu. U svakom slučaju bit će ih dosta, otprilike isti broj koliko će ih doći u Zadar. Tek nakon što dogovorimo sve s tim igračima objavit ćemo na koga ne računamo na proljeće, kazao je Bajlo
Vrlo kratak bit će odmor za igrače Zadra u zimskoj stanci. Zato su neki od njih otputovali odmah svojim kućama jer ubrzo će morati natrag u Zadar. Razlog je Dvoransko prvenstvo koje će se ove godine održati u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, a početak je predviđen za 6. siječnja. Tri dana prije toga okupit će trener Ivica Datković svoje pulene i krenuti u pripreme, kako za to prvenstvo, tako i za proljetni dio sezone. Sa Stanova su već najavili da će bitno izmijeniti sastav, što znači da bi dosta igrača moglo na transfer listu, ali sigurno će to biti uvjetovano brojem i kvalitetom igrača koji će pojačati redove prvoligaša sa Stanova. Kako bilo da bilo rezovi moraju biti britki i duboki jer Zadar je uvjerljivo posljednji na ljestvici s velikim zaostatkom za Interom i Croatijom iz Sesveta. Josip Bajlo, sportski direktor Zadra jučer još uvijek nije želio u javnost s imenima igrača koji će na transfer listu, ali ni s onima koji bi na proljeće mogli pojačati momčad Zadra.
– Još uvijek nismo objavili imena igrača koje ćemo staviti na transfer listu. U svakom slučaju bit će ih dosta, otprilike isti broj koliko će ih doći u Zadar. Cilj nam je dovesti 5-6 provjerenih igrača koji će biti istinska pojačanja za našu momčad. Tek nakon što dogovorimo sve s tim igračima objavit ćemo na koga ne računamo na proljeće.
Sportski direktor je potvrdio da će se momčad okupiti 3. siječnja zbog Dvoranskog prvenstva.
– Trener Datković okupit će momčad tri dana prije početka Dvoranskog prvenstva. Kao što je poznato ove godine smo mi domaćini i vjerujemo da ćemo postići još bolji rezultat nego prošle kada smo bili hit prvenstva. Pred našom publikom u Dvorani Krešimira Ćosića želimo ostvariti što bolji rezultat. S obzirom na to nastupit ćemo u najjačem sastavu, a po propozicijama možemo prijaviti 16 igrača među kojim su dva vratara. Prednost je to što nećemo morati nigdje putovati, a i nekoliko treninga ćemo odraditi u dvorani kako bi se privikli na podlogu. Inače prvenstvo organizira Udruga prvoligaša ako da mi nemamo nikakve obaveze u tom segmentu.
Odmah nakon Dvoranskog prvenstva kreću pripreme nogometaša Zadra za proljetni dio prvenstva.
– Igrači će dobiti dan ili dva odmora i odmah kreću pripreme za nogometno proljeće. Nalazimo se vrlo delikatnoj situaciji i nemamo previše prostora za manevriranje. Činjenica je da pojačanja moramo dovesti do početka priprema jer s obzirom na broj prinova trebat ćemo vremena za uigravanje momčadi i nikako ne smijemo dozvoliti da se to događa u hodu. O imenima naravno neću govoriti dok se sve ne dogovori s tim igračima, ali mogu kazati da se na tome radi već duže vremena. Prvi dio priprema obavit ćemo u Zadru. Gdje ćemo na drugi dio priprema ovisi o ponudama i klubovima koji se tamo budu nalazili jer moramo odigrati kvalitetan niz provjera kako bi se što bolje pripremili za prvenstvo. Uvjeren sam da ćemo na proljeće biti puno bolji nego ove jeseni i nadam se da ćemo što prije osigurati prvoligaški status – kazao je na kraju razgovora Bajlo.