Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pobjeda protiv Agrama ravna čudu

Autor: Viktor Bogut

15.12.2008. 23:00
Pobjeda protiv Agrama ravna čudu

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Izgledalo je da je gotovo sama svladala Agram i donijela ekipi Zadra četvrtu pobjedu zaredom u A-1 ligi košarkašica. Ina Marin zabila je 31 koš, pogodila sedam trica zaredom. Statistika za pamćenje. Tko zna. Možda uskoro dođe i poziv za žensku WNBA ligu. Ako to ne, onda barem za reprezentaciju.
– Ha, ha. Teško da ću u WNBA ligu. Reprezentacija? Ne razmišljam o tome. Možda zvuči kao floskula, ali u ovom trenutku zaista mi je najvažnije kako igra ekipa. Istina, krenulo me u Zagrebu, ali tamo nisam pobijedila ja. Pobijedila je ekipa koja je odigrala izvanredno. Sve cure koje su barem nakratko ušle odradile su ono što su trebale. Uz to je naša trenerica Marija Mazija postavila odličnu taktiku, kako u obrani, tako i u napadu – objasnila je Ina Marin. Zadar je prvom dijelu prvenstva poražen od Agrama, no sada su se Mazijine igračice potpuno iskupile za taj poraz.
– U toj utakmici u Jazinama smo bile loše. U prvoj četvrtini smo vodile 20:8, nakon čega smo promašile nekoliko zicera i dopustili njima da se primaknu. Osim toga, promijenili su obranu nad nama te zaigrali flastera na meni, čime su usporili protok naših napada. Sve to je omogućilo da nas stignu, prestignu, nakon čega smo se poptuno predali.
No, ovaj put Mazija je uzvratila pogotkom taktike.
– Igrali smo s dva organizatora igre, što se pokazalo kao pun pogodak. U obrani smo mijenjali zonu 3-2 i čovjeka.
I dalje postoje šanse za prolaz u Ligu za prvaka.
– Teoretske postoje. Ako Croatia negdje kiksa pa ih mi dobijemo. No, ne treba se s time puno opterećivati. Ovo što smo do sada ostvarili ravno je čudu. Imamo daleko najmlađu ekipu u ligi. Ja imam 22 godine i najstarija sam. Gdje god sam do sada igrala bila sam najmlađa, a sada odjedom moram predvoditi iskustvom. I ovo treće mjesto je veliki uspjeh.


  MURSOM SE RJEŠAVA OSTANAK


Još su četiri kola (Zadar ima Mursu i Mataš kod kuće te Croatiju 2006 i Studenac Omiš u gostima) do kraja prvog dijela A-1 lige, nakon kojih čega će dvije prvoplasirane ekipe s četiri ekipe iz regionalne lige (Šibenik Jolly JBS, Gospić, Medveščak, Ragusa) igrati Ligu za prvaka, a ostatak od šest ekipa Ligu za ostanak. Pobjedom protiv Agrama Zadranke su napravile još jedan veliki korak prema ostanku u ligi. Mataš Novi Zagreb već ozbiljno kaska za konkurentima i teško da može nadoknaditi trenutačni zaostatak. Ostaje borba za izbjegavanje pretposljednjeg mjesta na kojem se pojačana Mursa ne misli dugo zadržati. Možebitnom domaćom pobjedom protiv Murse u sljedećem kolu Zadar bi praktički i prije početka Lige za ostanak imao toliku zalihu pobjeda, koje će teško ispustiti u preostalim utakmicama.