Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Bliže sam odlasku

15.12.2010. 23:00
Bliže sam odlasku


O odlasku nisam počeo razmišljati preko noći. Jednostavno sam nezadovoljan načinom na koji se radi i time što sam došao u situaciju da ne mogu igrati bez novca. Želja da pomognem klubu svakako mi je bila ispred financija, no nisam nigdje zaposlen i nemam nikakvih drugih primanja, a od kluba nisam dobio ništa


U sljedećih pet-šest  dana još ću razmisliti, no bliže sam  odlasku nego nastavku karijere u  Zadru – naglasio je Domagoj Surać,  jedan od ključnih igrača u redovima  rukometaša iz Mocira. Surać se nakon sezone provedene u talijanskom  prvoligašu Teramu ovo ljeto vratio u  matični klub, no njegovo je nezadovoljstvo situacijom u zadarskom  prvoligašu kulminiralo i prije isteka  jesenskog dijela Prvenstva, te je,  kaže, pred odlukom da sreću potraži  u nekoj drugoj momčadi ili u novom  inozemnom angažmanu. Nakon loše  odrađenih priprema “plavi” su u  prvom dijelu sezone inkasirali samo  četiri boda iz 12 odigranih utakmica,  međutim slab učinak Zadra samo je  naličje dubljih problema.
– O odlasku nisam počeo razmišljati preko noći. Jednostavno  sam nezadovoljan načinom na koji  se radi i time što sam došao u  situaciju da ne mogu igrati bez  novca. Želja da pomognem klubu  svakako mi je bila ispred financija,  no nisam nigdje zaposlen i nemam  nikakvih drugih primanja, a od kluba  nisam dobio ništa. Tako više jednostavno ne mogu. Ne želim se  dovesti u situaciju da moram roditelje pitati novac. Sad je kasno, čak  i da se nešto promijeni. Smatram da  su se odnosi trebali regulirati prije  početka sezone, a ne stihijski –  požalio se kružni napadač bez čijih  bi zasluga Zadar teško ušićario četiri  spomenuta boda.
Pivot koji je godinama sinonim za  požrtvovnost, i jedan je od izdanaka  najboljih generacija poniklih u Mocirama, počeo je nažalost razmišljati i o prekidu karijere, barem privremenom.  
– Ne nađem li uskoro novi angažman, i to je jedna od opcija.  Morat ću potražiti neki posao. A što  da drugo radim? Više nisam dijete i  ne mogu živjeti samo od ljubavi  prema rukometu – istaknut će Surać  kojeg smo upitali smatra li da se u  Prvenstvu moglo, odnosno trebalo  napraviti više.
– Naravno da se moglo puno više.  No većina problema na parketu  proizašla je iz toga što nismo dobro  odradili pripreme. Nismo trenirali  kako treba, a to je bilo posebno  vidljivo u našim porazima u završnicama. Držali bi se većim dijelom utakmice, no u posljednjih 10  minuta uslijedio bi pad – vidljiv i u  prošlotjednom susretu sa Županjom. Smatram da Zadar ima  momčad za plasman u gornji dom  ljestvice, ali rezultati nažalost govore  drugačije – mišljenja je Surać.
Unatoč nezahvalnoj poziciji u kojoj se Zadar trenutačno nalazi, Surać smatra kako sve nade u ostanak  u prvoligaškom društvu još nisu  izgubljene?
– Zadar ima šansu ostati u Prvoj  HRL, no za to postoje dva preduvjeta: da se konačno počne trenirati punim intenzitetom te da se  sve ostale stvari u klubu poslože  kako treba. U tom slučaju nade ne bi  bile izgubljene.


Perinović: Nema predaje




– Moj stav, a i stav svih ljudi u klubu je da nema predaje. Bez obzira na  tešku situaciju, napravit ćemo sve da Zadar i dogodine igra u Prvoj HRL.  Smatram da imamo kvalitetnu momčad za ostvarenje spomenutog cilja, a uz  eventualna pojačanja naše su šanse još i veće. Zadar je dosta utakmica  izgubio s minimalnom gol razlikom, a to znači da ima mjesta napretku –  izjavio je Romano Perinović, novi trener “plavih”.


Zrilić: Perinović je novi trener


– Na prekjučerašnjem sastanku Uprave donijeli smo jednoglasnu odluku da Romano Perinović bude novi trener. Budući da je Miroslav Čačić već ranije najavio da će njegov angažman trajati do isteka polusezone, bili smo prisiljeni pronaći novo rješenje. Perinović je u nastavku Prvenstva pristao dijeliti sudbinu kluba te će od sada biti zadužen za rad s prvom momčadi – upoznao nas je Perislav Zrilić, predsjednik RK Zadar. Zrilić je dodao i da će Igor Nikolić i dalje biti na dužnosti pomoćnog trenera. U posljednjem pokušaju Zadrana u jesenskom dijelu u zaostaloj utakmici 12. kola u Prelogu (18. prosinca) na klupi Zadra će sjediti Igor Nikolić.