Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Djed Božićnjak među djecom

15.12.2010. 23:00
Djed Božićnjak među djecom


Djeci, njihovim roditeljima i svim ljudima dobre volje u svoje te uime gradonačelnika Emila Ćurka i njegovih suradnika Mirjana Knežević je poželjela sretne nadolazeće blagdane te najmlađim Ninjanima i njihovim vršnjacima iz prigradskih mjesta uručila oko 300 poklon paketa koje je tradicionalno osigurao Grad Nin


U organizaciji i pod  pokroviteljstvom Grada Nina,  a u povodu nadolazećih  božićno-novogodišnjih blagdana, jučer je za ninske mališane u dvorani Doma kulture  upriličena tradicionalna  božićno-novogodišnja priredba pod nazivom “Božić u gradu Ninu”.
Kako bi ovaj događaj ostao  u što ljepšem i dužem sjećanju  okupljenoj djeci i njihovim roditeljima, mališanima ninskog  Dječjeg vrtića “Morska vila” u  Ninu i Poljica Brigu te učenicima od 1. do 4. razreda ninske  Osnovne škole “Petar Zoranić”, kao i njihovim vršnjacima  iz područnih odjeljenja u Zatonu, Ninskim Stanovima,  Žeravi, Poljica Brigu i Grbama  svojski su se potrudili glumci  zadarskog Kazališta lutaka.  Oni su odigrali uvijek rado  gledanu četrdeset i pet minutnu predstavu u režiji  Dražena Ferenčina “Mačak u  čizmama”. Uz scenografiju koju je postavio Mojmir Mihatov  te rasvjetu koju je napravio Ivo  Nižić, nastupili su glumci Josip  Mihatov, Tamara Šoletić, Sanja Zalović, Gabrijela Maštrović Maštruko, Juraj Aras, Zlatko Košta i Dragan Veselić.
Ovo lijepo i veselo druženje  dodatno je svojim dolaskom  među najmlađe Ninjane zasladio šarmantni i uvijek u Ninu  i njegovoj okolici rado viđeni  Djed Božićnjak, čije je pojavljivanje izmamilo dugotrajni  pljesak i vesele poklike svih  okupljenih.
Nakon što je sve prisutne  pozdravio i zahvalio na priređenoj dobrodošlici, zaželio  im je vesele, sretne i ugodne  blagdane te je zatim oko sebe  okupio mališane i počeo im iz  svoje bogate i teške naprtnjače  dijeliti za njih pripremljene  paketiće pune raznih slatkiša.  Kada je podijelio sve što je  imao, dragi bradati i sijedi  dječji ljubimac pozvao je mališane da zajedno zapjevaju što  su oni s užitkom i prihvatili.  Iza pjesme i plesa ispričao im  je nekoliko priča, a onda je  uslijedilo neizostavno fotografiranje.
Nakon kraćeg zadržavanja i  druženja s ninskim mališanima došao je trenutak rastanka, koji je po onome što se  dalo primijetiti teško pao i  djeci i Djedu Božićnjaku. On  im je preporučio da dobro uče  i da budu dobri svojim roditeljima pa će im dogodine u  ovo isto vrijeme opet donijeti  darove.
Ovogodišnju priredbu  “Božić u gradu Ninu” osmislila  je te uspješno vodila stručna  suradnica za društvene djelatnosti Grada Nina prof. Mirjana Knežević. Ona je, pored  toga što je djeci, njihovim roditeljima i svim ljudima dobre  volje u svoje te uime gradonačelnika Emila Ćurka i njegovih suradnika poželjela sretne nadolazeće blagdane, za  vrijeme priredbe najmlađim  Ninjanima i njihovim vršnjacima iz prigradskih mjesta  uručila oko 300 poklon paketa  koje je i ovom prigodom tradicionalno osigurao Grad  Nin.