Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Nije u medaljama sve

15.12.2010. 23:00
Nije u medaljama sve


Šestu godinu zaredom Plivački klub Sisak Janaf organizirao je Sisak mali,  miting na kojem je proteklog  vikenda sudjelovalo 650 plivača iz 23 BiH, slovenska i  hrvatska kluba. Na jednom od  najmasovnijih natjecanja namijenjenih mlađim uzrastima  iskustvo i najbolje osobne rezultate potražilo je i devetero  uzdanica Jadere.
Kroz nadmetanja u tri dobne skupine predstavili su se:  Sara Radman, Andrija Smolić, Ante Šikić, Anđela Oštrić,  Leo Bavdek, Filip Skroče,  Ante Nižić,  Lovre Ćustić i  Barbara Ćustić. Iako se u  Zadar nisu vratili s odličjima i  nekim od 11 novih rekorda  mitinga, njihov trener Ante  Džaja imao je razloga zadovoljstvu:
– Naši su plivači zaslužili  čestitke za još jedan dobro  odrađeni miting. Zadovoljan  sam njihovim nastupom i isplivanim najboljim osobnim  rezultatima. Sudjelovanje na  ovakvom natjecanju od velikog je značaja za njihov daljnji napredak, dok su neki od  plasmana pokazali da se u  bliskoj budućnosti imamo  pravo nadati odličjima i s  velikih i masovnih mitinga  poput ovog u Sisku.
O konkurenciji na Sisku  malom najbolje govori podatak da je u pojedinim disciplinama bazen pjenilo i do  100 natjecatelja, dok je u  mješovitoj štafeti 6 x 50 m  slobodno nastupilo čak 25  ekipa. Zadrani su u štafeti  zauzeli 23. mjesto, no za bolje  su se plasmane pobrinuli nastupivši u pojedinačnim disciplinama. Leo Bavdek tako  je između 74 plivača ’99. godišta zauzeo osmo mjesto na  100 m prsno (1:29.12), a deveti je bio na 100 m slobodno  (1:08.99).
U kategoriji natjecatelja  rođenih 2001. i mlađih s dva  se deveta mjesta mogao pohvaliti i Ante Šikić koji je  najuspješniji bio na 50 m  leđno i 50 m slobodno. Njegova vršnjakinja i klupska kolegica Barbara Ćustić u prvom je dijelu mitinga zaslužila  10. poziciju na 50 m leptir, a  sutradan 12. na 50 m slobodno.
Ostatak mladog Jaderina  sastava istovremeno je bio u  Šibeniku, domaćinu Ekipnog  C prvenstva Hrvatske na kojem su nastupili zajedno s  plivačima Zadra.
U ukupnom poretku Zadar  je nakon tri dijela natjecanja  zauzeo pretposljednje peto, a  Jadera šesto mjesto u muškoj  konkurenciji. Plivačice Jadere  bile su treće, iza Arene i  Baroka, dva preostala kluba.